Родини учасників війни зі Львова отримали різдвяні подарунки українців Німеччини (відео)

09:00 6 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Близько ста родин, чиї рідні перебувають на сході в зоні бойових дій, хто втратив чоловіка чи тата, несподівано отримали різдвяні подарунки від української громади Штутгарта в Німеччині.

Близько ста родин, чиї рідні перебувають на сході в зоні бойових дій, хто втратив чоловіка чи тата, несподівано отримали різдвяні подарунки від української громади Штутгарта в Німеччині. Це стало виявом людської підтримки і уваги, яка так потрібна українським сім’ям.

Українці Штутгарта самі обирали родину, якій хотіли б допомогти. Список розійшовся настільки миттєво, що довелось знову просити імена людей, чиї рідні – учасники бойових дій.

Анна Гайдук із донечкою Діаноюпривезли усі дарунки до Львова і їх волонтери роздали сім’ям, де переважно є маленькі дітки. «Треба дітям подарувати подаруночки, це ж Різдво. Їхні батьки на Сході або їх вже немає. Треба подарувати радість, бо це гарно дуже», – сказала Діана, яка розповість своїм німецьким друзям про акцію.

«Ми сьогодні мали щастя побачити сім’ю, якій ми підготували маленький сувенірчик. Це тато, мама і їхня донечка. Ця підтримка буде надалі продовжуватись, воно не є одноразовою. Люди зможуть контактувати поміж собою», – доповнила розповідь Анна Гайдук.

А їхній подарунок потрапив у родину бійця Юрія, який двічі вже побував у зоні бойових дій. У сім’ї важкохвора донька і чоловік міг бути звільнений від мобілізації. Але цього не зробив і невдовзі знову збирається до своїх побратимів на Схід захищати країну.

«Не очікував побачитись з тими людьми, які подарували гарний настрій. Люди мешкають далеко, але важливо, що українці не забувають, не забули про мою дитинку, яка у мене є, вона особлива. Я невдовзі знову збираюсь, бо не можу бути тут, коли хлопці там», – каже Юрій.

Емоції переповнювали дітлахів

Протягом дня у волонтерський центр громадської організації «Самооборона» приходили родини за подарунками. Були ті, хто чекає свого тата і чоловіка з полону, як Соломійка Колтун із братом; ті, у кого син і тато поранений і лікується у шпиталі; хто втратив найріднішу людину, як Олена Круглікова і її маленькі сини Сашко і Михайлик. Діти два місяці тому попрощалися з татом і кажуть, що віддадуть усі подарунки та забавки, лиш би Ангел відпустив їхнього тата.

«Вітаємо Олександра і Михайла з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо, щоб Новий рік приніс вам багато радості!» – читає листівку Сашко від незнайомих українців із Німеччини. А тим часом його молодший братик Михайлик дуже емоційно зреагував на подарунок для мами – губну помаду і одразу взявся маму прикрашати.

«Михайлик знає, що наш татко Ангелик, ми постійно їздимо до татка на цвинтар. У Михайлика 19 листопада був день народження, а тато загинув 2 листопада. Мені важко було пояснити, чому тато обіцяв і не приїхав. Зі сльозами пояснюєш, чому тата не можна повернути. А вони мене заспокоюють, лиш, мама, не плач, бо татові буде важко», – говорить дружина загиблого бійця.

Різдвяні подаруночки принесли дітям і їхнім батькам трішки радості перед Різдвом, святкового дива. Бо атмосфера цьогорічних свят для родин бійців буде іншою – вони думками зі своїми чоловіками, синами, татами, які далеко від них.

«Я молюсь за свого тата», – розповів Михайлик.

Про це повідомляється в публікації журналіста Галини Терещук «Українці Штутгарта потурбувались про родини українських бійців», розміщеній на сайті «Радіо Свобода», вчора, 5 січня, ввечері.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів