П’ять парафій УПЦ МП на Львівщині перейшли до ПЦУ

13:00 11 січня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: 24tv.ua

До єдиної помісної Православної церкви України, станом на 11 січня, вже перейшли 47 парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Про це повідомили в п’ятницю, 11 січня, в інформаційній агенції «РБК-Україна» з посиланням на дані карт «Google». Найбільше парафій УПЦ МП перейшли у Вінницькій області – 16 парафіяльних храмів і один кафедральний собор.

У Хмельницькій області перейшли вісім храмів, у Львівській і Черкаській – по п’ять, Волинській області – три, у Чернівецькій, Тернопільській, Рівненській і Дніпропетровській – по одній. У Києві до ПЦУ перейшли Спасо-Преображенський собор та храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі. За даними на 2002 рік, в Україні налічується 2781 парафія УПЦ МП.

Як поінформувала Українська служба «BBC», архієпископ Української православної церкви в США Даниїл Памфільський розповів: «Найближчим часом значна частина парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) перейде до української Православної церкви (ПЦУ). Йдуть переговори. Архієреї, які були з нами на зв'язку, зараз розмовляють з владикою Симеоном, з владикою Єпіфанієм, щоб визначити, як вони можуть прийти до ПЦУ усіма своїми єпархіями або частинами цих єпархій». розповів екзарх Константинополя Даниїл.

«Деякі депутати українського парламенту намагаються заблокувати процес переходу УПЦ МП до Православної церкви України. З іншого боку, є велика противага – йде своєрідне фінансування від певних олігархів, депутатів Верховної ради на сьогоднішній день, які намагаються заблокувати цей процес, перешкодити духовенству та архієреям зробити свій вільний вибір», – зазначив також також архієпископ Даниїл Памфільський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів