Прощатимуться з Кузьмою Скрябіним у середу зі 16.00 у Преображенській церкві Львова (відео)

10:45 3 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Як повідомили в прес-службі ЛМР, загиблого вчора у ДТП лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка поховають 4 лютого у селищі Брюховичі поблизу Львова.


Відео: tvzikua

Загиблого вчора у ДТП лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка поховають 4 лютого у селищі Брюховичі поблизу Львова. Про це повідомили інформаційній агенції УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

Прощання з Кузьменком відбудеться у Преображенській церкві. «Всі бажаючі зможуть провести в останню путь Андрія Кузьменка у Львові, у середу, 4 лютого, о 16.00. Прощання відбудеться у Преображенській церкві з 16.00 до ранку наступного дня. Все що буде відбуватися в Києві та на похороні – лише для сім'ї! Просимо поважати та рахуватися з цим рішенням родини», – написав львівський радіоведучий Андрій Великий у «Facebook». 

Увечері 2 лютого в центрі Львова на проспекті Свободи відбувся вечір пам‘яті лідера «Скрябіна». На захід зібралися близько двох тисяч городян, вони виклали із запалених лампадок слово «КУЗЬМА». До портрету Кузьменка несли квіти, на площі співали пісні «Скрябіна».

Як повідомляв УНІАН, 46-річний Кузьменко загинув вранці 2 лютого у дорожньо-транспортній пригоді на Дніпропетровщині.

За даними ДАІ, близько 08.20 у Криворізькому районі, біля села Лозоватка, сталося зіткнення позашляховика, в якому знаходився співак, та вантажівки.

Про це повідомляється у вівторок на сайті УНІАН. Своєю чергою, журналіст Ярослав Тимчишин розповів сьогодні, 3 лютого:

«Тисячі львів'ян приєдналися до співвітчизників з інших міст України для вшанування пам'яті Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін», який трагічно загинув 2 лютого у ДТП. Андрій поспішав до Києва з Кривого Рогу, де напередодні відбувся один з концертів, присвячених 25-річчю «Скрябіна».

Люди почали збиратися на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченкові близько 19:00. Приносили квіти, запалювали свічки та траурні лампадки.

Під акомпанемент гітари співали найвідоміші пісні Скрябіна: «Старі фотографії», «Мама», «Не плач кохана». Із запалених свічок виклали напис: «Скрябін – любимо». Навіть через декілька годин від початку траурного зібрання ніхто не поспішав розходитись, присутні спілкувалися, молилися та згадували життєві історії, пов'язані з їх кумиром.

«Він був дуже простою людиною. Простою і чесною. Пам'ятаю, привіз на Майдан машину продуктів, так поки гукнули хлопців розвантажувати, сам вхопив величезний мішок гречки і поніс на кухню», – розповідає львівський саксофоніст Юрій Машталір.

Похорон співака відбудеться в середу 4 лютого. З місцем сім'я загиблого ще не визначилась: це може бути цвинтар у Брюховичах, або Личаківське кладовище».

Про це повідомдяється у вівторок на сайті інтернет-видання «Gazeta.ua». Натомість кореспондент агенції Укрінформ повідомив сьогодні, 3 лютого:

«Усю минулу ніч на центральному проспекті Львова горіли свічки. Їх запалили шанувальники фронтмена гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який загинув у ДТП на Дніпропетровщині.

Учасниця поминальної акції Аліна розповіла: «Я прийшла, щоб розділити своє горе із сотнями інших кумирів Кузьми Скрябіна. Його пісні – це крик болю. Це наша совість». 

Зі сльозами на очах шанувальники виконували відомі хіти гурту. На проспекті Свободи люди виклали зі свічок напис «Кузьма, ми тебе любимо».

Також львів`яни масово пишуть співчуття родині загиблого.  Поховають відомого музиканта, за попередньою інформацією, у четвер у родинному склепі Кузьменків на Брюховицькому цвинтарі поблизу Львова».

Про це повідомдяється у вівторок на сайті агенції Укрінформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів