Помічники святого Миколая у Львові рознесли подарунки 3000 дітям

18:35 24 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у рамках Всеукраїнської благочинної акції «Миколай про тебе не забуде!», помічники Святого Миколая отримали подарунки 3000 дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей міста, а також діти, чиї батьки загинули в зоні АТО.

У прес-службі міської ради повідомили в середу «Щоденному Львову», що 18 та 19 грудня помічники Миколая у Львові рознесли подарунки для 3000 дітей. У повідомленні також конкретизують:

«У рамках Всеукраїнської благочинної акції «Миколай про тебе не забуде!», помічники Святого Миколая рознесли подарунки для 3000 дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей міста Львова, а також дітям, чиї батьки загинули в зоні АТО. Львівські помічники Святого Миколая плідно попрацювали вже чотирнадцятий рік поспіль.

Протягом тижня, з 11 по 17 грудня 2014 року, у Львівському Палаці мистецтв на Фабриці Святого Миколая помічники Миколая пакували подарунки для дітей, до домівок яких Чудотворець через певні труднощі не завжди може знайти дорогу. Подарунки для дітей приносили небайдужі львів’яни, гості міста, спонсори акції. 

18-19 грудня близько 500 помічників Святого Миколая, одягнені в шапочки та із спеціальними ідентифікаторами, відвідали домівки 3000 потребуючих дітей Львова та області, стукаючи в двері та кажучи: «Я від Святого Миколая! Він просив передати тобі цей подарунок». Маленькі львів’яни були дуже раді бачити таких гостей, багато з них підготували віршики та пісеньки для посланців Миколая.

19 грудня під час святкової акції в місті волонтери вітали перехожих зі святом Миколая, даруючи їм цукерки, листівки і щирі посмішки. Цього року волонтерами-помічниками Миколая у місті Львові стало 500 молодих людей. Традиційно акцію підтримало багато приватних водіїв, які розвозили помічників Миколая у найвіддаленіші частини міста. 

Акція «Миколай про Тебе не забуде» відбулась також у Тернополі, Луцьку, Дніпропетровську, Ужгороді, Золочеві (Львівська область), Ізмаїлі (Одеська область), Запоріжжі, Дрогобичі (Львівська область). Організатори акції зазначають також: «Щиро дякуємо усім, хто долучився до акції цього року! Спільними зусиллями нам вдалося створити свято та подарувати віру у чудо тим, хто цього справді потребує! Запрошуємо усіх охочих долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде» в 2015 році!».

Додаткова інформація про акцію за посиланням: www.mykolaj.com.ua.

Довідка

«Миколай про тебе не забуде» — щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія Української Молоді», з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня Святого Миколая.

Метою акції є допомогти дітям та молоді відкрити в собі та проявити чутливість, самопосвяту, жертовність, безкорисливість. Акція «Миколай про тебе не забуде!» покликана вшанувати пам’ять великого благодійника Святого Миколая та звернути увагу громадськості на важливість доброчинності.

Завданням акції є зібрати та роздати подарунки (солодощі, книжки, фарби, олівці, зошити) для тих дітей, які могли би залишитися без нашої або батьківської уваги, а також створити особливу атмосферу свята. Учасником акції може стати кожен охочий у зручний для себе спосіб: волонтери – працюють на Фабриці Святого Миколая, розносять подарунки дітям; спонсори – фірми та підприємства, які надають пожертви; партнерські організації та спільноти – організовують збір подарунків в навчальних закладах, релігійних громадах; перевізники – волонтери та партнерські організації, які можуть надати транспортні послуги для перевезення волонтерів та подарунків; засоби масової інформації – надають інформаційну підтримку та висвітлюють перебіг різних етапів заходу.

Академія Української Молоді отримала нагороду на обласному конкурсі «Благодійна Львівщина – 2012» у номінації «Благодійник: дитяча або молодіжна організація» за акцію «Миколай про Тебе не забуде!».За додатковою інформацією звертайтесь: Анастасія Гураль, тел. (097) 864 03 44, Христина Дольна, тел. (097) 66 00 567. Ел. пошта: info@mykolaj.com.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів