Помер директор і художній керівник львівського театру «І люди, і ляльки» Олег Новохацький

11:34 15 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, про час та місце поховання лауреата премії «Експеримент» НСТД України буде поінформовано додатково.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 15 грудня, «Щоденному Львову»: «Помер директор, художній керівник театру «І люди, і ляльки», лауреат премії «Експеримент» НСТД України Олег Новохацький. Громада міста висловлює співчуття рідним, близьким Олега Максимовича, а також усім працівникам театру, який він створив та очолював». У повідомленні також сказано:

«Про Олега Новохацького говорити багато не треба. Його вчинки кажуть про нього більше, ніж може сказати будь-хто з нас. Сумуємо і пам’ятаємо», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Новохацький Олег Максимович 1957 року закінчив Дніпропетровське театральне училище. Працював актором Львівського театру юного глядача, Львівського театру ляльок.

Багато років керував і був головним режисером Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького, відкривав популярний клуб «Романтик», готував великі масові свята. З 1986 року працював помічником режисера лялькового театру у Львові.

На вищих режисерських курсах стажувався в майстерні Сергія Образцова. Лауреат премії «Експеримент» (1999), а також володар численних нагород і дипломів.

Був директором і художнім керівником створеного ним театру-студії естрадних мініатюр «І люди, і ляльки».  Про час та місце поховання буде повідомлено додатково».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів