Площа в центрі Львова буде оформлена у вигляді скрипки

16:40 9 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької розпочали демонтаж фонтана, замість якого облаштують «сухий».

Про це повідомили в понеділок, 9 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що демонтаж виконує підрядна організація на замовлення Галицької районної адміністрації. Натомість проект облаштування нового фонтану виконаний на замовлення управління архітектури та урбаністики ЛМР. А профінансує роботи благодійний фонд «Сокар Благо».

Начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев зазначив: «Відбувся архітектурний конкурс і рішення, якою має бути площа перед Оперним театром, було знайдено в рамках конкурсу. Вся площа символічно буде оформлена у вигляді скрипки. Після робіт площа набуде цілісного вигляду, де основним об’єктом є театр.

«На площі облаштують новий фонтан. Особлива увага буде приділена місцям для перебування людей – буде облаштовано лавки вздовж проспекту Свободи, а інтенсивний рух буде мінімізовано за допомогою нових елементів благоустрою та додаткових зелених насаджень. Повністю площа буде завершена до кінця наступного року. Тобто наступного року взимку ми вже по-іншому зможемо використовувати цю площу», – поінформували також Антон Коломєйцев.

Начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР також розповів: «Впродовж року на площі діятиме фонтан, а взимку, коли він буде відключений, площу можна використовувати для різного роду подій. Ми бачимо наскільки добре працює фонтан на площі Митній, діти завжди там бігають, тому передбачаємо такий самий ефект і тут».

Як інформував «ЩЛ», у Львові розпочали демонтаж фонтана.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів