Пластуни передали Віфлеємський вогонь храму Львівського полку Національної гвардії України

14:05 25 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради Національної гвардії України

Як повідомили в четвер у прес-службі НГУ, завдяки пластунам військовослужбовці принесли Віфлеємський вогонь миру до своїх домівок.

Львівські пластуни передали храму Львівського полку Національної гвардії України Віфлеємський вогонь. Настоятель полкового храму отець Михайло Торконяк вручив скаутам солодкі подарунки та з радістю прийняв цей дар.

Військовослужбовці полку також подякували пластунам за таку чудову ініціативу. Бажаючі запалили свічки та принесли Віфлеємський вогонь до своїх домівок.

Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Цей вогонь, що горить постійно у Вифлеємі, є спомином про прихід на землю Христа – нашого спасителя – котрий є символом Любові та Миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання та надію.

У скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування, в період посту означає повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу.

Одночасно, цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто далеко. Солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. У XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

Щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн.

Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри. У 1998 році, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.

Відтоді на україно-польському митному переході Рава-Руська-Хребенне представники керівництва Союзу Польських Харцерів (ZHP) передають Вогонь керівникам Пласту. Після того, стоячи разом у традиційному скаутському колі, пластуни та харцери співають колядки.

За піснями настає черга обміну привітаннями, дарунками та спільним фотографуванням. Пластуни передають Вифлеємський Вогонь Миру у всі свої осередки, таким чином він потрапляє щороку більш, ніж у 20 областей України.

Про це повідомили сьогодні, 25 грудня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів