Патріарх Філарет завітав до Львова з подарунками (відео)

18:00 12 вересня 2016 р.

Фото до новини

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України вручив у міській раді подарунки вихованцям дитячого будинку сімейного типу.

Дев’ятеро маленьких львів’ян отримали ранці зі шкільним приладдям, книжками, горнятками та іншими необхідними речами. Особливий подарунок також отримала мама-вихователька Катерина – Закон Божий.

Патріарх Філарет сказав пані Катерини, яка виховує в дитячому будинку сімейного типу десятьох дітей: «Хочу вам вручити Закон Божий, щоб ви виховували дітей у дусі Закону Божого, щоб вони були людьми віруючими і добрими. Якщо ви виконаєте цей обов’язок, який ви взяли на себе, то отримаєте Царство Небесне. Перед початком навчального року ми виступили з ініціативою вручати «Ранець доброти» для дітей, батьки яких загинули в АТО, захищаючи нашу українську землю. Ми звернулись до підприємців, до небайдужих людей, щоб вони долучились до акції. Ця акція набрала широких розмірів. Тепер ми хочемо звернутись до нашого українського суспільства з закликом допомагати сиротам. Ми не хочемо вважати їх сиротами. Як символ доброти, хочемо вручити вам ці ранці, хоч навчальний рік вже почався».

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет додав:  «Хочемо закликати українців допомагати дітям-сиротам, тим самим виявляти любов, яку заповідав Господь наш Ісус Христос – «полюби ближнього свого, як самого себе». Любов у нас в серцях є, а чи є вона, чи її нема – не видно. А через такі акції виявляється ця християнська любов. Українці повинні виявляти свою любов до ближніх через такі акції. Найбільше вона виявляється, коли людина зустрічається з людиною, яка страждає. Легше співстраждати, ніж співрадуватись. Радіти з ближнім тяжче, ніж співстраждати. Чому тяжче радіти з ближнім, бо заздрість перешкоджає. То ми починаємо акцію виявлення любові. Хочу побажати, щоб Господь допоміг їм нести цей подвиг, бо виховати 10-15 дітей – не легко, тим більше, що це діти не свої. Бажаю, щоб Господь допомагав їм, давав їм силу донести цей хрест до кінця».

Про це повідомили сьогодні, 12 вересня, в прес-службі міськради, де також нагадали, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідує 11-13 вересня Львівську єпархію зі щорічним першосвятительським візитом на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія. А центральною подією візиту буде традиційна Божественна Літургія на цілющому джерелі присілка Заглина в селі Монастирок у Жовківському районі в рамках щорічної Всеукраїнської Патріаршої прощі до місця чудесного явлення Божої Матері. Для вірян, які бажають взяти участь у Патріаршому богослужінні, але не мають можливості самостійного доїзду, від усіх парафій Львівської єпархії організовано окремі паломницькі групи.

Записують на поїздку у парафіяльних храмах. За детальною інформацією слід звертатися до настоятелів парафій, а також у Покровському кафедральному соборі на вулиці Грушевського, 2 у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів