Парастас, чин похорону: у Львові повідомили, як прощатимуться з Миколою Петренком

13:56 12 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Львів сумує з приводу смерті Миколи Петренка — українського поета, драматурга і публіциста. Сьогодні увечері відбудеться парастас, завтра відомого поета поховають на Личаківському кладовищі.

Сьогодні, 12 жовтня, о 19.00 год у храмі Пресвятої Трійці (вул. Тершаківців, 11) відбудеться парастас. Завтра о 12.00 год у цьому ж храмі розпочнеться прощання та Чин похорону. Поховають Миколу Петренка на полі № 51 Личаківського кладовища.

Прощальні заходи відбудуться з дотриманням карантинних обмежень, тож усіх просять бути на відстані один від одного та в засобах захисту, обов’язково — у масках чи респіраторах.

Нагадаємо, Микола Петренко є автором понад 100 книг: поетичних збірок, прози, публіцистики тощо. Він створив низку відомих пісень разом з українськими поетами та виконавцями. Був членом Національної спілки письменників України, лауреатом багатьох літературних премій. 2011 року Миколі Петренку призначили державну стипендію як видатному діячу культури і мистецтва. Відійшов у вічність 10 жовтня на 94-му році життя.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів