Немає сучасного українського письменника, якого знає хоча б половина українців

10:19 16 вересня 2013 р.

На першому місці за популярністю Ліна Костенко (її знають 42%), далі - Ірена Карпа (15%), Василь Шкляр (12%) і Марія Матіос (10%).

Дослідження «Читання книжок в Україні» проводилось спеціалістами GfK Ukraine влітку 2013 року, в ньому взяли участь понад 1000 респондентів по всій країні. Зріз показав, що 51% дорослих прочитали щонайменше одну книгу протягом останніх трьох місяців, а 30% — придбали. При цьому за 7 років частка покупців книжок значно знизилась: у вересні 2006 року їх частка складала 42%. 

Серед куплених книжок стало більше художньої і дитячої літератури і менше наукової, навчальної і довідкової літератури: у 2008 році частка художньої літератури складала 41% порівняно з 18% наукової, тоді як у 2013 році вона становить 52% порівняно з 5% наукової. 

"Серед сучасних українських письменників, яких опитувані респонденти знають хоча б за ім’ям, на першому місці Ліна Костенко (знають 42%), далі — Ірена Карпа (15%), Василь Шкляр (12%) та Марія Матіос (10%). Дослідження показало, що наразі немає жодного сучасного українського письменника, якого знає хоча б половина українців. Тому одним із завдань видавців є популяризація українських авторів та підвищення рівня обізнаності суспільства щодо нашої сучасної культури", - прокоментувала результати дослідження  Олександра Коваль, президент «Форуму видавців». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів