Найбільший у світі портрет Франка складуть з шести рухомих скульптур

12:59 19 серпня 2016 р.

Фото до новини

27 серпня в рамках святкування 160-ліття Івана Франка на площі перед Оперним театром у Львові будуть рухатися шість скульптур, які складуться воєдино в найбільший у світі портрет Франка.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 19 серпня, під час прес-конференції на тему: «Як Львівщина відзначатиме 25 річницю Незалежності України, День Державного Прапора та 160-ту річницю від народження Івана Франка», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив скульптор Василь Одрехівський.

- Уже три місяці йде активна робота над створенням скульптур. Дванадцять випускників Львівської національної академії мистецтв працюють над створенням шести скульптур. Вони будуть чотириметрові. І покликатимуться з тематикою творчості Івана Франка, - каже він.

За його словами, ці скульптури будуть рухатися, на противагу тим стаціонарним пам’ятникам, які вже навіть не помічають в міському ландшафті.

Після святкування дня народження Франка у Львові ці скульптури перевезуть до Нагуєвичів.
За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христини Береговської, це святкування поєднає в собі образотворче мистецтво монументальної скульптури, театру, хореографії, літературних читань і симфонічної музики.  Дійство розпочнеться о восьмій вечора, коли вже стемніє, тому що режисурою передбачені світлові ефекти.

- Усе буде інтерактивно і абсолютно некласично. З класичного буде тільки симфонічний оркестр, який створюватиме музичне тло, - каже вона.

За її словами, організатори вагалися, що варто зробити, аби привернути увагу молоді та не образити старше покоління, яке звикло до класичного сприйняття Франка. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів