На вулиці Вірменській у Львові відкриють о 16.00 виставку картин трьох художників

12:00 26 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: google.com.ua

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, 26 грудня о 16.00 у приміщенні кафе-пабу «Біла сова» на вулиці Вірменській (1а) відбудеться відкриття виставки під назвою «Зимова».

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що сьогодні, 26 грудня, о 16.00 у приміщенні кафе-пабу «Біла сова» на вулиці Вірменській (1а) відбудеться відкриття виставки під назвою «Зимова». У повідомленні також конкретизують:

«Полотна стали душевним спокоєм у цей буремний для України час. Працюючи над майбутніми емоційними виставковими роботами, що побачать шанувальники вже ближче до весни, львівські митці – Зоряна Іленко (Павлишин), Олена Малашенко, Олег Мелех, писали зиму, Різдво та Львів.

Всі вони  представили по сім картин, закцентувавши увагу на янгельському значенні. Тематика виставки присвячена красі зимової природи, рідному Львову, його вуличкам. 

На полотнах порушено й теми віри, почуттів людини. Не оминула творчість митців і тематика різдвяних та новорічних свят.

Зокрема, Зоряна Іленко (Павлишин) розповіла: «Свої картини я б об’єднала назвою «Зимовий настрій». Бо це саме те, що допомагає мені відволіктися від ситуації, яка відбувається на Сході. Разом зі своїми знайомими, які беруть участь у бойових діях в АТО, мені доводиться переживати багато різних емоцій, які неможливо тримати в собі. Саме тому я вирішила їх викинути на полотно. Одночасно пишу кілька картин по АТО, як тільки вони будуть завершені, я їх представлю. Але такі полотна забирають дуже багато енергії, тому я відволікалась на більш спокійні зимові мотиви. Зараз їх небагато і вони гармонійно доповнили полотна львівських митців. Мої «зимові» картини – це настрій поза межами АТО».

Своєю чергою, Олена Малашенко повідомила: «Проводячи майстер-класи, я спостерігаю за людьми, за їхньою поведінкою. Особливо це цікаво у нинішні скрутні для України часи війни. Я реалізую свої спостереження та власні почуття на картинах, що виставлятиму незабаром під назвою «З Україною в серці», бо сьогодні ніхто не байдужий до ситуації на Сході. Проте зима завжди асоціюється з різдвяними святами, народженням Ісуса та переродженням світу. Саме в ці дні ми замислюємося над вірою, Богом. Тому й мої полотна присвячені біблійній тематиці та Різдву».

Натомість Олег Мелех розповів: «Нинішня «Зимова» виставка не перша для мене. Я неодноразово виставляв свої полотна і в Україні, і в Польщі. Проте експозиції у Львові завжди мають особливе значення, вони проходять під особливою атмосферою. Мабуть тому, що й сам Львів, його вулиці, незвичайні для мене, навіть магічні. Їх я сприймаю крізь призму акварельних фарб і хочу, щоб усі побачили мій Львів у акварелі».

Виставка працюватиме з 26 грудня 2014 року до 11 січня 2015 року. Експозиція працюватиме щоденно з 12.00 год за адресою: вул Вірменська, 1а (паб «Біла сова»). Вхід вільний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів