На Львівщині організували «Літню дитячу іконописну школу»

14:45 8 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 8 серпня, відбувся черговий майстер-клас «Літньої дитячої іконописної школи».

Про це повідомили в середу, 8 серпня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «У Музеї «Староскварявський іконостас 16-18 століть»  зібрались діти із нахилом до малювання старшого і середнього шкільного віку зі Старої Скваряви та сусідніх сіл Жовківщини. Впродовж декількох годин діти мали можливість ознайомитись із давньою технікою малярства, згідно канонів іконопису. На липовій дошці натуральними фарбами, маючи за взірець ікону XV століття, вони власноруч малювали ікони».

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало зазначила: «Ми поставили собі за мету організовувати цікаве та корисне дозвілля для дітей у всіх, навіть найменших населених пунктах області. Два роки тому ми стартували із проектом «Активуйся», до якого залучили найактивніших та найкреативніших працівників галузі культури. Минулого року ми розпочали літні канікули у селі Стара Скварява із школи гончарства, а сьогодні це вже невелика філія мистецької школи, навчання у якій відбуваються не лише на канікулах, а й на постійній основі».

Мирослава Туркало додала: «Цього року ми вирішили урізноманітнити літнє дозвілля для дітей, а оскільки у селі Стара Скварява працює унікальний музей – «Староскварявський іконостас 16-18 століть», ініціювали створення літньої іконописної школи для дітей. Сьогодні тут навчаються діти із багатьох навколишніх сіл. Сподіваюсь, що кращі роботи юних художників ми презентуємо на виставці у Львові. Заняття в іконописній школі триватимуть впродовж літніх канікул».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів