На конкурсі кондитерів-аматорів у Львові перемогла стоматолог (відео)

21:35 7 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Gazeta.ua»

Завтра, 8 березня, в останній день «Свята Шоколаду», на його головній сцені кондитери створять величезний шоколадний трюфель і пригостять десертом усіх гостей.


Журналіст інтернет-видання «Gazeta.ua» Ольга Швед розповіла в сьогоднішній публікації «Переможниця конкурсу кондитерів-аматорів на львівському Святі Шоколаду готувала свій десерт три дні»:

«Зі шостого до восьмого березня у Львівському палаці мистецтв триває VIII Національне Свято Шоколаду. Протягом трьох днів свята кожен зможе поласувати унікальними десертами у «Майстерні шоколатьє», здійснивши благодійний внесок.

Усі кошти буде передано у «Фонд Гарнізонного храму Св. Петра і Павла у Львові» для надання допомоги сім'ям військовослужбовцям у зоні АТО. Новинки свята – п’ятиметровий шоколадний млин, гігантська 9-метрова шоколадна коробка цукерок, свічки-десерти та частування 30 кілограмовим трюфелем.

7 березня на головній сцені стартував IV Чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер». Семеро креативних кондитерів-дівчат різних професій – від гіда, програміста, політолога до стоматолога презентували свої творіння, історії та змагалися за звання найкращого кондитера-аматора. У журі чемпіонату були старший майстер кухарів-кондитерів ЛВПУ ресторанного сервісу та туризму Ольга Сухарина, представник ТМ «Biscotti» Наталія Іващук, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort Євгеній Сушко та блогер Петро Нек.

Дівчата готували вдома вишукані десерти, одним із складником яких мав бути шоколад. Вони презентували сирник із шоколадом, торти брауні, труфельний, шоколадні цукерки, тістечка, капкейки та багато іншого. Журі обрало трьох переможців, які отримали цінні призи та подарунки.

Стоматолог за фахом Мар'яна Піхо приготувала шоколадні цукерки із начинками. Саме її десерт визнали найкращим на конкурсі.

Кондитерські вироби для неї – улюблене хобі, десерт на конкурс готувала аж три дні. Мар'яна Піхо розповіла також:

«Це складний рецепт, потребує часу, адже тут три види цукерок – з фісташковою начинкою у чорному шоколаді, з додаванням порошку зеленого чаю матча, який додає особливого смаку та абрикосово-макові. У цукерках кілька шарів, і потрібно було багато часу, аби вони застигли, шоколад я купувала, але сама темперувала – розтоплювала до потрібної температури, заливала.

Це і дорогий десерт, бо я брала лише якісні інгредієнти, сам порошок чаю матча коштує більше 300 гривень за 50 грамів. Десерти у мене виходять всі з першого разу, невдач ще не було».

Інженер-проектант Олена Пасічник на конкурс представила шоколадний торт із горіховою начинкою та трюфелями. Він зайняв почесне друге місце.

Журі визнало його в міру солодким, просякнутим кремом та їм сподобалася презентація кондитера. А Олена Пасічник розповіла:

«Секретних інгредієнтів немає, складних інженерних конструкцій також, але все робила із любов'ю. Торт не надто складний у приготуванні, але так само дорогий – наприклад, горіх фундук зараз коштує від 400 гривень за кілограм, так само вартісні і справжні вершки для крему».

Третє місце журі присудило 23-річній Світлані Стрілецькій, ІТ-тестеру зі Львова. Вона приготувала капкейки із різними видами крему та джемами.

На думку глядачів, вона найвишуканіше прикрасила свій десерт. Світлана ж ділиться:

«Спеціально для конкурсу купила рожеву підставку, у кожній вазочці був кекс. Капкейк із білим шоколадом, ожиновим джемом та лавандовим кремом напевно, подобається усім. Духмяні квіти лаванди висушила, замочила і використала як приправу до солодкого».

Аби обрати найкращий, журі скоштувало усі кондитерські вироби. Потім їх також могли спробувати і глядачі. Зокрема, учасниця журі, старший майстер кухарів-кондитерів ЛВПУ ресторанного сервісу та туризму Ольга Сухарина розповіла:

«Усі десерти сподобалися, не можна строго судити, адже участь брали аматори. Ми оцінювали за кількома критеріями – якість та смак страви, складність у приготуванні, зовнішній вигляд та презентації. Були складні вироби, приготування яких займає багато часу, наприклад, торт, який складався із 12 шарів чи цукерки із складними начинками, креативно підійшли до подачі – капкейків – модного зараз десерту».

В останній день Свята Шоколаду – 8 березня – на головній сцені свята запрошені кондитери створять величезний шоколадний трюфель та пригостять десертом усіх гостей. На Шоколадному ярмарку можна купити і спробувати бельгійський, швейцарський, італійський та український шоколад у всіх видах – розтопленому, гарячому, у формі різноманітних фігурок, скульптур, із начинками. Також є дуже великий вибір випічки, солодощів, шоколадних наливок, кави, какао та інших десертних виробів».

Як інформував «ЩЛ», на шоколадному ярмарку у Львові збирають кошти сім'ям учасників бойових дій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів