Митрополичі Сади у Львові, які намагався відсудити Держспецзв’язок, повернули УГКЦ

09:16 25 червня 2024 р.

Фото до новини

Митрополичі Сади остаточно повернули Українській Греко-Католицькій церкві. Ця справа двічі перебувала на розгляді у Верховному суді, і він відмовив прокуратурі у позові повністю. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Митрополичі Сади остаточно повертаються Українській Греко-Католицькій церкві. Ця справа двічі перебувала на розгляді у Верховному суді. І ось 11 червня у позові було відмовлено повністю.

Нагадаю, що ще у грудні 2020 року заступник військового прокурора Львівського гарнізону звернувся до Господарського суду Львівської області з позовом в інтересах Держспецзв’язку. Вони намагалися скасувати рішення міської ради про передачу земельної ділянки Українській Греко-Католицькій церкві.

Територія біля головного Собору Святого Юра завжди історично та законно належала Церкві. Це важливе рішення для громади міста. Дякую всім, хто долучився до відновлення справедливості», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер додав, що у цій справі виникає кілька риторичних питань.

«Чим займається військова прокуратура у воєнний час? Спрямовує свої зусилля на відсудження земельної ділянки в УГКЦ? Невже вже вирішені всі питання, пов’язані з юридичною протидією російській агресії проти нашої держави?», - зауважив Андрій Садовий.

Нагадаємо, територія, до якої входить Святоюрська гора зі садами, належить до спадщини ЮНЕСКО, а Митрополичі Сади історично завжди належали Українській Греко-Католицькій церкві. Лише в радянські часи її закріпили за управлінням Державної служби зв’язку.

У 2020 році Львівська мерія повернула цю земельну ділянку церкві. Однак Державна служба спецзв'язку звернулася з позовом до суду, аби забрати цю землю собі назад – тоді прокуратура звернулася до суду, який скасував ухвалу міської ради. Опісля мерія оскаржила це рішення та зверталась до різних органів державної влади з проханням допомогти розв'язати це питання на користь Церкви, якій історично належать ці землі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів