Мар'ян Калічак зі Львівщини переміг у двох номінаціях фестивалю ковальського мистецтва (відео)

09:23 29 червня 2015 р.

Мар'ян Калічак із Дрогобича

Мар'ян Калічак із Дрогобича
Фото: prostir.museum

Роботи дрогобичанина «Єдність вільних птахів» та «Хаос і Логос» визнали кращими на «ВакулаФЕСТ-2015» у номінаціях «Символ оновленої України» та «Гармонія буття».

22-27 червня в Опішні на Полтавщині провели національний фестиваль ковальського мистецтва «ВакулаФЕСТ-2015». На нього приїхали ковалі із різних куточків України. 

Фестиваль організували вже вп'яте. Тематика виробів в порівнянні із попередніми роками змінилася.

Більше стало шедеврів із заліза, що уособлюють образи миру та війни. Навіть з'явилися витвори мистецтва із гільз гарматних та танкових снарядів.

Багатьох відвідувачів та й туристів із-за кордону привабила лопата з викуваним написом «Путін ла-ла-ла». Іноді навіть з'являлися черги бажаючих, щоб сфотографуватися біля цієї лопати.

Автор лопати-путінки, коваль із Сум Едуард Науменко, розповів: «Я людина, яка не любить Путіна, але нормально ставиться до росіян. Я сам російськомовний. У Росії маю багато друзів, але на даний момент вони настільки зомбовані своїм телебаченням, що вважають нас фашистами. Ті друзі, які приїздять, їх не можна ні в чому переконати. Побував у різних куточках України. У Західну Україну їзджу. Там чудові, доброзичливі люди».

Едуард Науменко повідомив також, що свого часу викував хрест із написом «Партія регіонів». Це було тоді, коли обвісили податками пенсіонерів, яким і так жити не було на що. Пройшов у Сумах мітинг незадоволених і цей хрест забили в землю перед міськрадою. Але на другий день його вже там не було. Хтось прибрав. Але «Партія регіонів» також недовго побула при владі. Сподівається, і з «Єдиною Росією» та Путіним буде те саме.

Ось лопату розглядають кілька чоловіків та жінка. «Путін на лопаті, то ж Росія скоро стане іншою»,– каже один із чоловіків своїй супутниці. Навіть дощ, що періодично накрапав, не зупиняв шанувальників ковальського мистецтва від споглядання того, як народжуються в умілих руках майстрів шедеври мистецтва.

Гран-прі журі присудило ковалю Володимиру Вишневецькому із Полтави за роботу «Модуль універсум». А Мар'ян Калічак із Дрогобича отримав перше місце у номінаціях «Символ оновленої України» та «Гармонія буття» за роботи «Єдність вільних птахів» та «Хаос і Логос».

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів