Львів’янин створив просто неба музей забутих іграшок

19:55 3 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Василь Глушковський колекціонує старі забавки вже дев’ять років.

Непотрібні дитячі іграшки знайшли прихисток. Десятки старих забавок оселилися в одному зі львівських двориків і стали експонатами символічного двору забутих іграшок. Тепер це один із туристичних об'єктів міста.

У дворі забутих іграшок експонатів стільки що не злічити. Серед них є особливий старожил Альф. П’ять років тому його знайшли на смітнику і забрали сюди. На почесне місце – посередині двору. А ще тут гумовий Кіт у чоботях, Карлсон, Вінні Пух, пластмасові зайці та ляльки.

Усіх їх зібрав львів'янин Василь Глушковський. Колекціонувати іграшки, які стали непотрібними, він розпочав дев’ять років тому. Облаштував у дворі для своїх онуків та сусідської малечі гойдалку та пісочницю. І став прикрашати дитячий куточок забавками.

Василь Глушковський розповів: «Деякі іграшки знаходив, викидати не пасує, і так одну поличку зробив, другу і от виникла ідея зробити такий дворик».

Тепер дворик забутих іграшок став туристичною принадою Львова. Про нього дніпрянка Аліна дізналась з інтернету й розповіла: «Я читала про це подвір'я раніше. Я навчаюся на мультиплікатора у Голландії і я зараз роблю анімацію про це подвір'я, як ці іграшки оживають і знаходять своїх господарів».

Колекція іграшок постійно поповнюється. Їх приносять й відвідувачі. Турист Дмитро вважає: «Як забуте дитинство. Напевно сюди потрібно приводити дітей, щоб вони бачили як поважати людей так і треба відноситися до іграшок».

Подвір'я розташоване на шляху до Високого замку, тому його легко знайти. Вхід у музей просто неба безкоштовний.

Про це повідомили сьогодні, 3 травня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів