Львів’яни відправили на схід України тонну книжок (відео)

23:14 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Сьогодні, 29 квітня, у Львові відбулася акція «1000 кг книжок для Сходу», під час якої львів’яни відправили жителям звільнених від окупації міст Донеччини та Луганщини гуманітарний «книжковий конвой».

Інформаційна агенція «УНН» повідомила сьогодні, 29 квітня:

«Сьогодні, 29 квітня, у Львові відбулася акція «1000 кг книжок для Сходу», під час якої львів’яни відправили жителям звільнених від окупації міст Донеччини та Луганщини гуманітарний «книжковий конвой». Як розповів координатор проекту, громадський активіст Роман Брезіцький, акція здійснювалася у рамках волонтерського проекту «Відкрий українське».

Впродовж двох місяців небайдужі львів’яни приносили книжки для українців Донбасу. Спеціальні бокси для їх збору були встановлені у школах, бібліотеках та книгарнях».

Натомість київська газета «День» інформує про це в середу більш розгорнуто:

«Зі Львова до Сєвєродонецька повезуть тонну літератури. І це підсумок акції «1000 кг книжок для Сходу», під час якої львів’яни збирали для донеччан і луганчан гуманітарний вантаж.

Захід перебігав упродовж двох місяців у рамках проекту «Відкрий українське». Волонтери зверталися до небайдужих львів’ян: «Підтримай український Донбас – передай книжку для мешканців Сходу».

Літературу збирали у бокси, що їх встановили у книгарнях, книгозбірнях та школах. Координатор акції Роман Брезіцький розповів:

«Коли ми зрозуміли, що запізнились із формуванням української ідентичності на Сході, то швидко кинули клич, аби мобілізувати інтелектуальне середовище Львова та області і заповнити цю прогалину. За шість місяців нам вдалося передати україномовні книжки у бібліотеки кількох міст на сході України – зокрема, Добропілля, Слов’янська, Краматорська та Маріуполя.  Сьогодні тонна книг поїде до однієї з бібліотек Сєвєродонецька».

Книжки готували до відправки у  Палаці мистецтв. Серед зібраного – історична і науково-популярна література, поетичні збірки, казки – українські та у перекладі українською, релігійна література, історико-меморіальні збірки, белетристика…. Всі видання – українською мовою, і це було обов’язковою умовою акції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів