Львів’яни прощаються з Блаженнішим Любомиром

19:00 1 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

До Львова прибув траурний кортеж із тілом Блаженнішим Любомиром.

Сьогодні, 1 червня, ллизько 19:00 до львівського собору святого Юра, який є осередком УГКЦ, приїхав кортеж із тілом Блаженнішого Любомира Гузара. За годину до цього під стінами собору зібрались сотні вірян. Вони кажуть, що Любомир Гузар для них був не просто духовним наставником, а й моральним авторитетом. 

Учасниця жалобної церемонії запевнила: «Зразок для всіх нас. То є батько. Ми до нього зверталися, і нам треба з нього брати приклад. Велика-велика людина».

Вірячи також вважають:  «Україна втратила дуже духовну, велику людину. Людину, яку, напевно, знав цілий світ. Вона об'єднувала (не говорячи конфесій) всіх в Україні».

Такий символічний останній візит до рідного міста – провести тіло Блаженнішого до Львова – вирішив Синод єпископів та глава УКГЦ Святослав Шевчук. З моменту, коли тіло Любомира Гузара занесли до собору, там почалася безперервна молитва. Кожен охочий може прийти та попрощатися з Блаженнішим. Собор працюватиме цілодобово.

Прес-секретар Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Павло Дроздяк, розповів: «Ніхто не буде торкатися, ніхто не буде цілувати. Це буде наша молитовна шана. Кожен пройде власне в соборі, побачить, віддасть шану тілу Блаженнішого Любомира, і так зможе творити у своїй приватній молитві у відведеному для цього місці, яке буде в соборі».

Про це поінформували сьогодні, 1 червня, на телевізійному «5 каналі». Натомість у Львівській міськраді повідомили сьогодні, 1 червня: «У п’ятницю о 10.00 в соборі Св. Юра відбудеться Заупокійна Літургія за Блаженнішим Любомиром. За інформацією отця Павла Дроздяка, увечері в п’ятницю у соборі святого Юра буде відслужений Чин монашого Парастасу».

Капелан Львівської міської ради, отець Павло Дроздяк, розповів: «О 18-й годині відбудеться справді унікальний Чин монашого Парастасу, який провадитимуть монаші спільноти, запрошені настоятелі спільнот, чернецтво. Таким чином вони з семінарією зможуть в такий глибокий спосіб молитися і бути разом з Блаженнішим Любомиром».

«У суботу о 9.00 розпочнеться Божественна Літургія, котру очолить патріарх Святослав у співслужінні з владиками Священного Синоду. Звідти урочиста хода з тілом Блаженнішого Любомира рушить до церкви Св. Михаїла, котра належить до монастиря монахів-студитів, куди він належав. Після цього тіло Кардинала виїде до Києва, де в понеділок він буде похоронений у Патріаршому соборі», – додав капелан.

Про це повідомили сьогодні, 1 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів