Львів’ян запрошують на молитву за єдність народу перед чудотворною іконою Божої Матері Одигитрії

16:15 20 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: boyarka.hrest.info

22–24 травня у Княжому храмі святого Миколая Чудотворця УПЦ КП на вулиці Богдана Хмельницького, 28а у Львові буде перебувати список Львівської чудотворної ікони Божої Матері Одигитрії.

Із цієї нагоди у п’ятницю, 22 травня 2015 року, о 17.00 у храмі перед іконою буде звершуватись акафіст, який очолить митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій. Написана у давні часи (не пізніше кінця XV – першої третини XVI століть) в православній традиції, ікона Пресвятої Богородиці сьогодні стала також символом духовної єдності християнської громади Львова.

Адже 1534 р. вона була освячена для вівтаря латинського кафедрального собору, згодом була передана вірменській церкві. У ХХ столітті тривалий час вважалася втраченою, а її повернення до експозиції Галереї мистецтв знаменувало становлення новітньої традиції її вшанування. Саме ця особлива пошана, а також свідчення вірних про чудесну опіку Богородиці за молитвою перед образом, стали підставою для рішення церковної ієрархії, за ініціативою митрополита Димитрія, здійснити урочисте прославлення образу. Відтак на сайті Княжого храму святого Миколая Чудотворця зазначають:

«Запрошуємо усіх львів’ян на спільну молитву до Пресвятої Богородиці перед її львівською іконою за єдність українського народу та подолання усіх його ворогів видимих та невидимих. Як у давні часи Ярослав Мудрий поручав опіці Божої Матері столицю України, так і сьогодні просимо її молитовного заступництва для нашого міста і всієї держави».

Ще один спільний акафіст перед списком Львівської чудотворної ікони відбудеться у суботу, 23 травня 2015 року, о 16.00 у Княжому храмі св. Миколая. Про це повідомили сьогодні, 20 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів