Львівських артистів вітали на Луганщині оваціями

09:25 25 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Вистава Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича у Рубіжному та Сіверськодонецьку пройшла з аншлагом: зал був забитий вщент, глядачі стояли у бокових проходах і навіть на балконі.

Вистава народної опери «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка за однойменною п’єсою Івана Котляревського у Рубіжному та Сіверськодонецьку на Луганщині пройшла з аншлагом: зал був забитий вщент, глядачі стояли у бокових проходах і навіть на балконі. А по закінченні вистави за ініціативою трупи разом з акторами заспівали гімн України. 

Ввечері у Фейсбуці можна було прочитати схвальні відгуки, а один із сіверськодончан написав: нас та львів’ян розділяла тільки оркестрова яма. Кращої «рецензії» годі й шукати. 

Директор і художній керівник Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича Микола Гнатенко розповів: «Коли їхали через блокпости – це насторожувало, а як потрапили до міста – побачили мир та спокій. Навіть не віриться, що в державі може так бути, що триває війна. Ідея привезти виставу належить двом головам ОДА – Львівщини та Луганщини. Та взагалі у Сіверськодонецьку з гастролями ми не вперше, а вже вчетверте. Хоч нині у нас почесна і відповідальна місія – приїхати сюди в таку скрутну для Донбаса годину».

Показова доля самого Миколи Гнатенка: він родом із Білокуракиного, що на Луганщині, та вже три десятки років живе й працює у Львові. Сім’я, звичайно, на заході, а ось рідний брат таки залишився на сході – у Попасній, яку останнім часом багато разів обстрілювали.

Тож, директор театру зізнався, що «їхав з великим трепетом душі» Мабуть, оте почуття передалося всій трупі, бо грали піднесено.

Глядачі аплодували після кожної арії, пісні, діалогу. Та ще й так, що артистам доводилося зупинятися та перечікувати овації.

До речі, саме оцей львівський театр влітку прихистив народного артиста України Олександра Морозова та заслужену артистку України Ірину Осламенко з Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. А нині директор трупи того театру Михайло Кошовий, за словами колеги зі Львова, у Сіверськодонецьку збирає свою трупу.

Певно, хвилюється: чи матиме україномовний театр у місті хіміків свого глядача? Що ж, гастролі львів’ян доводять, як гаряче люди в зоні АТО прагнуть спілкування із служителями Мельпомени – адже мистецтво підтримує душу у найважчі часи. 

Про це повідомляється сьогодні, 25 грудня, в «Урядовому кур’єрі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів