Львівські пластуни вже привезли до України Вифлеємський вогонь миру (оновлено)

23:45 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pomisna.in.ua

Особливістю цьогорічного Вифлеємського вогню є те, що його передадуть військовим на сході нашої країни, які захищають нас від фарисеїв «Русского мира»

Львівські пластуни привезли Вифлеємський вогонь. До Львова його передала австрійська делегація на україно-польському кордоні, а до Європи він потрапив зі священної землі літаком.

Про це розповіла кореспондент телеканалу «Еспресо.TV» Світлана Макогонська. Журналістка також повідомила: «У соборі святої Софії нещодавно закінчилася спільна міжконфесійна молитва, в якій взяли участь близько 60 людей (духовенство, пластуни з усіх куточків України). Зокрема, така молитва приурочена усьому Вифлеємському вогню, який сьогодні привезли львівські пластуни саме зі Львова. Особливістю цьогорічного Вифлеємського вогню є те, що його передадуть військовим на Сході, які там перебувають. Зокрема, повезуть його туди пластуни, які також беруть участь у бойових діях». 

Довідково: Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Про це повідомляється у вівторок на сайті телеканалу «Еспресо.TV». Натомість інформаційна агенція «УНН» розповіла сьогодні, 16 грудня:

«Сьогодні у соборі Святої Софії відбулась урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру, який пластуни напередодні привезли з Відня. Про це передає «УНН» з посиланням на прес-службу Пласту НСОУ.

У прес-службі повідомили, що на церемонії передачі цього символічного Вогню, яка існує і підтримується пластунами вже понад 20 років, були присутні голови церков різних конфесій, а саме: УПЦ КП, УПЦ МП, УАПЦ, Римо-Католицька Церква в Україні, Вірменська апостольська церква, Німецька лютеранська церква, а також Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, прес-секретар посольства Чехії Зденька Цайсова і посол Канади Роман Ващук. Після спільної молитви промови мали: голова осередку Пласту в Києві, Андрій Лузан, представники духовенства, і зокрема, учасник військових дій в зоні проведення антитерористичної операції – пластун Ігор Карабін із Добровольчого Українського Корпусу. У своїй промові Ігор зазначив: 

Сьогодні проведення акцій, пов’язаних із символом Миру, є дуже актуальними. Адже це надзвичайно потужна моральна підтримка українських військових, що відстоюють соборність нашої держави на Сході».

Присутні вшанували пам’ять трьох пластунів, які загинули у бойових діях в часі проведення АТО, хвилиною мовчання. Наприкінці прозвучала традиційна пісня Вифлеємського Вогню Миру, а сам Вогонь був переданий усіма охочим.

Одразу є після акції Вогонь поїхав до київських лікарень, дитячих будинків та церков. А вже в цей четвер, 18 грудня, українські пластуни передадуть Вогонь Добра Віталію Кличку та громаді міста Києва у приміщенні Київради.

Довідка: Пласт – Національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства. Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі.

Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом – скаути інших країн».

Про це повідомляється у вівторок на сайті «УНН».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів