Львівські національні гвардійці навчаються влучати навіть у Музеї народної архітектури і побуту

13:00 1 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Бійці Другої Галицької бригади стріляли в Шевченківському гаю з лука, зіграли на експонованих там музичних інструментах та ознайомились із ковальським ремеслом.

Днями військовослужбовці Другої Галицької бригади Національної гвардії України, призвані на військову службу під час мобілізації, відвідали Львівський музей народної архітектури і побуту. Учасників АТО вразила картина: у масив міста вклинюється старовинне село з курними хатами, водяними млинами, вітряками, дерев’яними церквами.

У фольклорному музеї музичних інструментів екскурсовод цікаво розповів і продемонстрував давні експонати. Крім того, було запропоновано спробувати свої здібності і зіграти гуртом. Імпровізованому ансамблю військовослужбовців-аматорів, які ніколи не тримали в руках подібних інструментів, аплодувала численна аудиторія, що завітала до музею, приваблена звуками музики.

Дуже захоплено розповідав бджоляр Віталій про своє ремесло та подарував воїнам банку духмяного меду. Спробували хлопці стріляти з лука, ознайомились із ковальським ремеслом.

У музеї під відкритим небом бійці побачили кращі зразки високохудожніх виробів народних майстрів минулих епох. Особливо їх вразило те, що всі церкви на території  Шевченківського гаю є діючими і у кожній, куди заходили наші хлопці, проводився обряд хрещення немовлят. Учасників АТО радо вітали і працівники, і відвідувачі музею: хто розпитував про ситуацію на сході України, а хто просто дякував.

Про це повідомили сьогодні, 1 травня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів