Львівські митники передали музеям раритетну зброю

17:00 14 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/sfs.lviv

Львівська митниця передала музеям предмети, які мають історичну та культурну цінність.

Про це повідомили в четвер, 14 лютого, в прес-службі Головного управління ДФС у Львівській області, де також розповіли: «Національному музею історії України у Другій світовій війні та Львівському історичному музею передали 58 експонатів, з яких більша частина – зброя».

«На підставі рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатного передавання вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, Львівська митниця ДФС передала Львівському історичному музею 39 предметів. Зокрема – зброю XVIII-XX століть», – поінформували також в обласному управлінні ДФС.

«Серед переданого – японська тренувальна шабля іайто, або ж катана для тамесі-гірі, за зразок до копіювання якої взято реальні прототипи кінця ХХ століття – початку ХХІ ст. з піхвами та чохлом для перенесння, револьвер типу «Велодог» калібру шість міліметрів кінця ХІХ століття – початку ХХ століття, офіцерські шаблі (з піхвами) ВМФ Великої Британії ХХ століття, багнет-ніж з піхвами до гвинтівки Маузера зразка 1898 років. (експортний варіант для Чилі першої половини ХХ століття), багнет до гвинтівки Енфілд зразка 1853 року тощо», – розповіли також в обласному управлінні ДФС.

«Національний музей історії України у Другій світовій війні у Києві отримав 13 одиниць зброї та шість німецьких тижневиків 1942 року видання. Зокрема багнет-ніж з піхвами (унтер-офіцерська модель) до гвинтівки Манліхера зразка 1895 року, багнет з піхвами до гвинтівки Гра зразка 1874 року, Франція, багнет траншейний до гвинтівки Маузера калібру 7,92 міліметрів зразка 1898-1935 років, тесак нижчих чинів Червоного хреста Третього рейху зразка 1938 року», – повідомили також в обласному управлінні ДФС.

«Львівська митниця передасть для постійного зберігання Львівській національній науковій бібліотеці імені Василя Стефаника книги. Ще багато предметів перебуває на експертизах, деякі чекають рішення на передавання тому чи іншому музею», – поінформували також у прес-службі Головного управління ДФС у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів