Львівська школа отримала рідкісний інструмент

17:30 21 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У державну музичну школу №2 Львова закупили в межах громадського бюджету новий музичний інструмент – арфу.

Про це повідомили в понеділок, 21 жовтня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Це перший мистецький проект, реалізований цього року у Галицькому районі. За словами директорки школи Галини Лаврись, тепер їх навчальний заклад  єдиний в місті, який має арфу».

Галина Лаврись зазначила: «Я хотіла, щоб в нашій школі навчались діти на усіх існуючих інструментах. Звичайно, що фортепіано ми маємо, скрипки, бандури, а от арфи ми не могли придбати, бо вона є надзвичайно дорога і коштує близько пів мільйона гривень. Тепер такої якості арфи не має ні оперний, ні філармонія, а ми маємо. Але якби не дружня сім’я нашої школи, наші викладачі, то нічого б не було. Ми згуртувались під час голосування і перші набрали тисячу голосів у Галицькому районі».

«З огляду на придбання арфи, за словами Галини Лаврись, у школі відкрили нову ставку викладача арфи. Учитись грі на цьому інструменті уже зголосились дев’ятеро учнів», – поінформували також на порталі депутатів.

Директорка школи зауважила: «У Львові бракує арфістів, це рідкісний інструмент, тому, сподіваюсь, завдяки цьому проекту з’являться цікаві виконавці, які в майбутньому прославлять наше місто».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів