Львівська міськрада просить повернути приміщення церкві

12:32 10 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 10 жовтня, на засіданні сесії Львівської міської ради ухвалили звернення до Президента, Прем’єр-міністра та міністра внутрішніх справ щодо передачі приміщень на вулиці Кривоноса, 1 церкві Блаженного Климентія Шептицького.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Колись ці приміщення належали храму, а сьогодні у них знаходяться корпуси Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України».

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «До нас вчора на колегію приходив отець з собору Климентія Шептицького. Ми проговорювали питання приміщень на вулиці Кривоноса, 1, які колись були приміщеннями церковними, монастирськими. Зараз у тих приміщеннях тимчасово знаходяться факультети університету внутрішніх справ».

Андрій Садовий також зазначив: «Я думаю, що було б цілком логічно, щоб ми, від імені Львівської міської ради звернулися до Президента, до Прем’єра і міністра внутрішніх справ, щоб ці приміщення були передані для нормального функціонування церкви, монастиря і музею Климентія Шептицького, який там створюється».

У Львівській міськраді також опублікували текст звернення до Президента, Прем’єр-міністра та міністра внутрішніх справ щодо передачі приміщень на вулиці Кривоноса, 1 церкві Блаженного Климентія Шептицького:

«У центральній частині Львова, на вулиці Кривоноса, 1, знаходиться унікальна пам’ятка сакральної архітектури XVII століття – монастирський комплекс з Храмом священномученика Климентія Шептицького Української Греко-Католицької Церкви. Упродовж останніх років Львівська міська рада провела низку ремонтно-реставраційних заходів для відновлення святині. На території, прилеглій до монастирського комплексу, знаходиться Меморіал Героям Небесної Сотні.

Проте два поверхи монастирського комплексу, а також прилеглу територію сьогодні використовує Львівський державний університет внутрішніх справ МВС України.

У зв’язку з цим звертаюся до Вас із проханням посприяти передачі зазначених приміщень Церкві Блаженного Климентія Шептицького, а також передати місту земельну ділянку поруч для створення Музею в пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

Сподіваюсь на Ваше розуміння та допомогу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів