Львівська міськрада намагається зберегти панно

14:15 16 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення «Про збереження керамічного панно «Збір винограду» на будівлі державного підприємства «Львівське агроторгове підприємство» на вулиці Погулянка, 26».

Про це повідомили в п’ятницю, 16 серпня, у Львівській міськраді. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко доповіла на засіданні виконавчого комітету: ««Державне підприємство «Львівське агроторгове підприємство» відоме в народі як «Винзавод на Погулянці». Цей винзавод збанкрутував і зараз знаходиться в стадії продажу як цілісний комплекс. Аукціон по продажу відбувається на торговому майданчику Української універсальної біржі. Тому, для збереження керамічного панно «Збір винограду», розміщеного на одній з будівель винзаводу, ми підготували відповідне рішення виконавчого комітету».

«Згідно з прийнятим рішенням, виконавчий комітет вирішив визнати мистецьку цінність керамічного панно «Збір винограду» (автори – Григорій Кичула та Ярослав Шеремета, 1979 рік) на будівлі ДП «Львівське агроторгове підприємство» на вулиці Погулянці, 26», – поінформували також у ЛМР.

«Управління охорони історичного середовища має повідомити Українську універсальну біржу про необхідність включення в умови аукціону з продажу майна у вигляді цілісного майнового комплексу в провадженні у справі про банкрутство ДП «Львівське агроторгове підприємство» обов’язку осіб, які набудуть права володіння, користування чи управління будівлею, на якій розташоване згадане панно, зберегти та провести реставраційні роботи згаданого панно. А також повідомили ДП «Львівське агроторгове підприємство» про необхідність зазначити у договорі на відчуження цілісного майнового комплексу зобов’язання нового власника зберегти та провести реставраційні роботи згаданого панно. У разі неможливості збереження панно в такий спосіб, його буде передано Меморіальному музею тоталітарних режимів «Територія Терору» для подальшого експонування», – розповіли також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів