Львівська «Феміністична майстерня» закликала провести «Поливаний понеділок» без насильства

12:32 13 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: afishalviv.net

Активісти громадської ініціативи «Феміністична майстерня» написали звернення, де просять не перетворювати традиційний «Поливаний понеділок» на день насильства.

Інформаційна агенція «Страйк» повідомила сьогодні, 13 квітня:

«Активісти громадської ініціативи «Феміністична майстерня» написали звернення, де просять не перетворювати традиційний «Обливний понеділок» на день насильства. Феміністки наголосили, що той формат, якого цей день набуває щороку у Львові, не має нічого спільного з ритуальним очищенням, заради якого й існує цей день.

Натомість, натовпи молодих хлопців бігають вулицями міста з відрами води і з ніг до голови обливають всіх підряд, іноді ще й оголюючи своїм жертвам окремі ділянки тіла. Це виглядає, на думку феміністок, етично некоректним, принизливим і дискримінаційним.

На думку феміністок, найбільше від цього страждають саме жінки. Відтак вони закликають у своєму зверненні:

«Ми звертаємо увагу, що в найгіршій позиції опиняються в цей день саме особи жіночої статі, які найчастіше стають цілями для водяних «обстрілів». Попри сприйняття цього дійства як невід’ємної частини свята, на жаль, обливання перетворює жінку на об’єкт розваги для чоловіків, часто позбавлену права на власну волю та права голосу».

«Обливний понеділок» – це другий день святкування християнського Великодня (Пасхи). Традиційно християни символічно обливають одне одного водою, щоби пройти своєрідне очищення. Однак, останніми роками у Львові цей день набув страхітливої форми, адже натовпи підлітків буквально нападають на перехожих і обливають їх з ніг до голови, не зважаючи на погоду і не питаючи, що вони будуть робити далі в такому вигляді.

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні, 13 квітня, на площі Ринок у Львові – забава «Поливаний понеділок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів