Львівська дитяча залізниця відкриє сезон у неділю

10:14 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ldz.at.ua

Як запевнили в її прес-центрі, рух поїздів стартує 4 травня на станції Сонячна (з боку Стрийської) об 11.00.

Прес-центр Львівської залізниці повідомляє, що на початку травня відкриватимуть новий сезон роботи всі три дитячих залізниці, які працюють на Львівській магістралі. Зокрема, відкриття руху поїздів на Львівській дитячій залізниці відбудеться 4 травня на станції Сонячна (з бокувулиці Стрийської) об 11.00.

Зі Сонячної потяг «Вітерець» відправиться у перший рейс до станції Паркової (убік вулиці Івана Франка). Зараз 645 школярів, які  упродовж року навчались у гуртках Львівської дитячої залізниці, проходять вступний інструктаж перед початком сезону руху потягів. Вартість квитків одну сторону: 6 гривень для дорослих пасажирів та 3 гривні – для дітей.

У день створення маленької магістралі, 9 травня, традиційно розпочне свою роботу й Рівненська дитяча залізниця. До роботи на найдовшій дитячій залізниці України, протяжністю 2,5 кілометри, зараз готуються 380 юних залізничників. Вартість проїзду в одну сторону від станції Партизанська до станції Озерна Рівненської дитячої залізниці для дорослих складає 5 гривень, а для дітлахів – 3 гривні.

На дитячій залізниці Луцька цьогоріч святкуватимуть ювілей – відкриватимуть 60-й сезон. До визначної події, яку запланували також на 9 травня, тут готують 360 юних залізничників. Вартість квитків на Луцькій дитячій залізниці складає 10 гривень для дорослих та 6 гривень для дітей в обидві сторони між станціями Росинка та Водограй.

Дитячі залізниці Львівської магістралі працюють у вихідні та святкові дні з травня до вересня. Додаткову інформацію завжди можна отримати за телефонами: Львівська дитяча залізниця: (032) 276-44-20, Луцька дитяча залізниця: (033) 224-03-57, Рівненська дитяча залізниця: (036) 242-20-94. 

Довідка

Львівська дитяча залізниця заснована у 1951 році на території Стрийського парку на основі колії, прокладеної для підвезення експонатів Крайової виставки. Сьогодні вона має дві станції: Паркову та Сонячну. Довжина колії – 1,2 км.

Луцька дитяча залізниця – одна з найменших в Україні, була побудована в 1952-1954 роках. Розташована у мальовничому місці вздовж річки Сапалаївки і має довжину 1,5 км (дорога тупикова). Має дві станції: Росинку і Водограй.

Рівненську дитячу залізницю урочисто відкривали 9 травня 1949 року. Залізниця розташована в центрі міста, на березі річки Устя. Шлях тупиковий, з двома станціями — Партизанська та Озерна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів