Львів вивчатимуть за допомогою QR-кодів

14:57 17 березня 2015 р.

Фото до новини

На перехресті вулиць Краківська та Вірменська у Львові відкрито вуличний проект «Львівські ремарки».

Проект містить у собі 10 цікавих запитань про Львів, які розміщені на інтерактивних табличках. За допомогою мобільного телефона з камерою та встановленої в неї програми зі зчитування QR-кодів кожен зможе відкрити для себе нові факти про місто.

Проект створено з метою в оригінальний та інтерактивний спосіб познайомити мешканців та гостей міста з маловідомими, але дуже цікавими фактами життя Львова, - інформує Юлія Свиріпа, ініціатор проекту.

«Кожне відоме місто, як і відома людина, має свою офіційну біографію, в якій вказано основні події їхнього життя, - розповідає ініціатор проекту Юлія Свиріпа. - Але  людей найбільше цікавлять якісь пікантні подробиці, приватні випадки, незнані сторінки, завдяки яким і увиразняється індивідуальність знаних людей та міст».

Саме таку «особисту» інформацію про Львів зможуть дізнатись гості та мешканці міста впродовж наступних трьох місяців. Для цього їм не доведеться сидіти в бібліотеках чи замовляти екскурсію. Достатньо лише неквапливо розглядати простір навколо себе, крокуючи старою бруківкою вічно молодого міста, каже ініціатор проекту.

Ця ініціатива є частиною проекту Best Quest, над яким Юлія працює, навчаючись в Львівській бізнес-школі.

Довідка

QR-код – це двовимірний штрих-код, який несе інформацію, яку може зчитувати будь-хто за допомогою телефону з вбудованою камерою. Завдяки простому розпізнаванню абонент може моментально занести в свій телефон текстову інформацію, переходити за веб-лінками, відправляти смс-повідомлення. Технологія QR-кодів була розроблена в Японії, згодом мобільні мітки поширилися в Європі та США.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів