Краща світлина Львівщини – фото оздоблення церкви

13:20 19 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У 2019 році учасники української частини щорічного міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» подали майже 32 тисячі світлин 11 тисяч пам’яток культури України.

Участь у конкурсі взяли понад 330 авторів. Цього року Україна – перша у світі із 48 країн-учасниць за кількістю завантажених фото. У спеціальній номінації «Єврейська спадщина» взяли участь понад 60 конкурсантів, які завантажили близько 1200 світлин більше ніж 350 об’єктів, у дебютній спецномінації «Млини» змагались 60 учасників, які подали 851 фотографію 184 млинів, у новій спецномінації «Відео» шість учасників подали на конкурс 32 роботи.

До ТОП-10 фотографій конкурсу, за оцінками журі, увійшли світлини пам’яток культури, розташованих у Чернігівській, Чернівецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, АР Крим та місті Києві. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу.

«Найкращою світлиною Львівської області 2019» стало фото внутрішнього оздоблення церкви Блаженного Миколая Чарнецького та новомучеників УГКЦ (інша назва Костел святого Йосифа), розташованого в селі Підгірці, Бродівського району Львівської області. Автором фотографії є Михайло Ременюк. У списку пам’яток Львівської області – майже 4967 об’єктів, за вісім років конкурсу сфотографовані вже 4085 (82%) пам’яток.

2019 року конкурсанти завантажили 2991 світлину 1075 об’єктів. Цьогоріч за перемогу у номінації змагались 54 автори.

«Вікі любить пам’ятки» визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Мета проекту – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Українська частина цього року проводилася увосьме.

Про це повідомили в четвер, 19 грудня, у Львівській облдержадміністрації. Як інформував «ЩЛ», перлини Львівщини претендують на нагороди міжнародного конкурсу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів