«Коротка історія часу», «Чоловіки з Марса, жінки з Венери», «Сила уяви», «Повноцінна дієта для стегон»

11:06 17 серпня 2024 р.

Фото до новини

Видання Sunday Times оприлюднило перелік книжкових бестселерів.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. «Коротка історія часу» Стівена Хокінга — це книга, яку англійці купували найчастіше за останні півстоліття. Про це йдеться у короткому викладі відомого списку бестселерів Sunday Times. Це свідчить про те, що смак острів’ян дуже еклектичний.

Квантова механіка. Теорія релятивізму. Серйозність і складність теми не завадили «Короткій історії» досягти вершини. Друге місце посідає класик поп-психології: «Чоловіки з Марса, жінки з Венери» — як бачите, ця теза Джона Грея захопила англійців. Інтригуючою виявилася і книга третього місця. Кулінарна книга. Автор: Делія Сміт. Вона — телезірка 1980-х років. Саме місіс Делія навчила жителів Брістоля і Шеффілда готувати такі екзотичні страви, як... спагеті.

Важко уявити більш еклектичний список. З одного боку – монументальна «Сила уяви» Якуба Броновського. З іншого – «Код да Вінчі». Є книги Ніка Горнбі та Арундгаті Рой. До списку увійшли така класика, як перша частина Гаррі Поттера (23 місце) і розповіді про Бріджит Джонс. Але твір під назвою «Повноцінна дієта для стегон» пробув у списку довше будь-якого роману.

Sunday Times з 1998 року використовує точні дані про повний ринок друкованих видань. Автори переліку наголосили, що рейтинг демонструє різноманітність жанрів, які захопили британських читачів кількох поколінь.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів