Художники з Польщі передали у Львові ікони військовим медикам

19:55 15 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Подарунки освячував митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій.

У львівському кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці урочисто освятили та передали ікони представникам Військово-медичного клінічного центру Західного регіону та клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України. У заході взяли участь представники духовенства, миряни та іконописці.

Роботи художників з Польщі та України, які малювали ікони 2014 року в межах міжнародного пленеру в Києві, що був присвячений Героям Небесної сотні та антитерористичної операції, у січні цього року отримали шпиталі Варшави, Любліна і Перемишля як подяку за допомогу українцям під час Революції Гідності, а тепер – і військові лікувальні установи Західного регіону України. Як зазначив митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій, який освячував ікони, митці обох народів: об’єдналися в молитві за Україну.

А заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Василь Зайцев, запевнив: «Відчуваю піднесення, надію та впевненість в тому, що ці ікони додадуть сил особовому складу, медичним спеціалістам й технічному персоналу під час лікування військовослужбовців — учасників Антитерористичної операції». 

Про це повідомили сьогодні, 15 березня, в прес-службі міністерство оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів