Карта в центрі Львова демонструє різноманітність вишиванок

13:20 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 16 травня, на площі Ринок у Львові створили величезну карту, яка показує всю різноманітність вишиванок України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Ініціативу, приурочену Дню вишиванки, організував Львівський осередок Української академії лідерства.

Заступниця керівника Львівського осередку навчального закладу Олена Лазурко, пояснила: «створення пазлу з орнаментів вишиванок, приналежних областям країни, –ідея студентів академії. Вони запропонували таким чином показати цілісну картину різноманітності вишивки, що об’єднує українців як націю».

Олена Лазурко зазначила: «Це пазли 24 областей та Криму, які разом складають карту України. Студенти самі намалювали, порозрізали і розграфили їх орнаментами вишиванки. Зараз же ми запросили перехожих допомогти розмалювати ці візерунки кольоровими фарбами. Опісля – склали їх усіх в одну велику карту, розміром два на чотири метри».

Заступниця керівника Львівського осередку навчального закладу розповіла також: «кожна область має певний притаманний елемент вишивки та візерунок, який пов’язують із нею: десь це – квіти, десь – геометричні фігури чи вишивка хрестиком, десь – вишивка гладдю. Ми досліджували місцеві орнаменти. І тепер на кожній частині пазлу з іншого боку є інформаційна довідка про конкретну область і ті візерунки, які вона представляє».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів