Із 20 жовтня у Львівській філармонії – «Тиждень музики Мирослава Скорика»

14:56 3 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Його присвячено 75-річному ювілею цього видатного композитора.

Львівська філармонія повідомляє, що з 20 до 27 жовтня у ній пройде цикл ювілейних авторських концертів Героя й Народного артиста України та лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Мирослава Скорика, присвячений 75-річчю видатного українського композитора. А розпочнеться тиждень його музики вечором, на якому пролунають вісім концертів цього маестро для скрипки з оркестром у виконанні восьми солістів, серед яких є й скрипалі, яким він присвятив свої концерти (№4 виконає Юрій Мазуркевич, №5 – Олег Каськів, №7 – Назарій Пилатюк, №8 – Катаріна Фейер).

Виступатимуть вони у супроводі Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів», а диригуватиме їм автор. Натомість 22 жовтня у Львівській філармонії пролунають твори Мирослава Скорика з вкрапленнями джазу. Причому він не лише диригуватиме оркестром, а й сам виконає на фортепіано частину композицій.

23 жовтня звучатиме його хорова музика – у виконанні Галицького академічного камерного хору під керівництвом Василя Яциняка. А 24 жовтня камерний оркестр «Академія» виконає програму з транскрипцій Мирослава Скорика для камерного оркестру творів інших композиторів – Астора П'яццоли, Джорджа Гершвіна, Ейтора Вілла-Лобоса, Скотта Джопліна та інших.

Симфонічні та вокально-симфонічні твори маестро прозвучать 25 жовтня у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії та Державної заслуженої академічної хорової капели «Трембіта». А завершиться «Тиждень музики Мирослава Скорика» постановкою опери «Мойсей» у Львівському національному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької 27 жовтня.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів