«Гомін Лемківщини» вчетверте пройде біля Львова

15:48 9 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

25-26 серпня на території стадіону села Зимна Вода триватиме IV Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини».

Про це повідомили у вівторок, 7 серпня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «На свято з’їдуться лемки з різних куточків світу. Відтак, відбудеться концертно-художня програма за участі фольклорних та естрадних солістів, музичних гуртів, окремих виконавців і танцювальних колективів».

«Основний наголос фестивалю – це лемківська пісня й танці. Відвідувачі зможуть познайомитись з особливістю лемківської культури, традицій та історії», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Фестивалі лемківської культури у Львівській області традиційно щорічно відбувалися у селі Нагірне на Самбірщині, Бориславі, Городку, Пустомитах із 2004 року. У 2015 році Львівський обласний фестиваль під назвою «Гомін Лемківщини» вперше провели у село Зимна Вода та проводити надалі щорічно. Таке рішення прийняли виходячи  з того факту, що найбільша кількість лемків у Львівській області проживає у Пустомитівському районі, а також у зв’язку з його розташуванням неподалік обласного центру», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів