«Гомін Лемківщини» розпочався неподалік Львова вчетверте

17:15 25 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У суботу, 25 серпня, на території стадіону в селі Зимна Вода в Пустомитівському районі Львівської області стартував IV Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини».

Про це повідомили в суботу, 25 серпня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «На свято з’їхались  лемки з різних куточків світу. Учасників фестивалю привітала заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук».
Оксана Стоколос-Ворончук, зокрема, зазначила: «Гасло фестивалю – «Пам’ятати, жити, творити» – співзвучне з нашою країною. Ми багаті своєю мовою, культурою та маємо сильну армію. Ми пам’ятаємо як нашу історію хотіли знищити і своєю працею зробимо усе, щоб наша держава процвітала».

«У межах фестивалю «Гомін Лемківщини» лунали виступи колективів з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей, а також з Польщі, Сербії, Словенії. Також присутнім підготували вікторину з лемкознавства з призами “Найрозумніший лемко». Фестиваль діятиме упродовж двох днів, –25 і 26 серпня. Під час фестивалю  від сільської ради села Зимна Вода  щопівгодини  курсуватиме  автобус до Ватряного поля і назад», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів