Головна ялинка Львова буде урочисто відкрита 18-го грудня

15:48 11 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові встановили головну новорічну ялинку, яку урочисто відкриють через тиждень.

Про це повідомили в середу, 11 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що головну новорічну ялинку Львова встановили сьогодні, 11 грудня, на площі перед Святкове дерево, висотою 17,5 метрів, місту вже традиційноподарували.

Упродовж наступних днів ялинку прикрашатимуть, а 18 грудня о 18.00 її урочисто «запалять». Цьогоріч особливість головної ялинки Львова в тому, що вона блакитна, та для її прикрашання майже не використовуватимуть іграшки, а зроблять акцент на освітленні.

Подарував святкове дерево місту керівник науково-виробничої фірми «Дока» Юрій Серебрянний, який зазначив: «Цьогорічну ялинку ми привезли з території заводу «Кінескоп». Власне, нам її подарувала виробнича фірма «Дока», бо ялинку було потрібно зрізати, оскільки вона росла на резервуарі води і, відповідно, була небезпека того, що при сильному вітрі її могло завалити. Тому триває традиція – уже третій рік поспіль мешканці дарують ялинку для львів’ян».

Директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда розповіла: «Прикрашати ми будемо її минулорічною ілюмінацією – у стилі класичному, стриманому і, водночас, вишуканому, європейському. Це світло у теплих жовто-білих кольорах. Іграшок вішати ми не будемо. Водночас під ялинкою будуть стояти оновлені подарунки. Окрім того, цього року трохи змінилася концепція самого розміщення ярмарку навколо ялинки, тобто ми цю площу намагалися зробити ще більш живою. На площі буде багато яскравих вогників, ілюмінацій, і ми вперше встановлюємо цього року постійно діючу сцену на цій площі».

Як інформував «ЩЛ», головну ялинку Львова зрізали на «Кінескопі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів