Фонтан із бобрами й левом, кімната кохання: чим Львівське Опілля дивує туристів

17:37 25 липня 2021 р.

Фото до новини

У місті Бібрка у лютому відкрито офіс гостинності в будівлі колишнього товариства «Сокіл», у травні розпочався туристичний сезон у Свірзькому замку (багато десятиліть був замкнений), а з червня працює локація з полями квітів.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

З 2018-го року ініціативна група львів’ян та мешканців Бібрки почала оживляти занедбану будівлю колишнього товариства «Сокіл». Сьогодні це місце поступово виходить на позицію відправної точки для мандрівок околицею.

На другому поверсі тут почав працювати офіс гостинності, до якого можна звернутися, щоб довідатися, які цікаві для мандрівника об’єкти можна побачити в околиці і скласти маршрут для себе. Але це не єдина функція будівлі. Поруч на тому ж поверсі є кімната бургомістра, облаштована в ретро-стилі із балконом, на третьому – маленька кімната з власною легендою про кохання, а на першому – зала-лекторій.

У Бібрці також  є давній костел, ратуша, церкви й оригінальний фонтан із бобрами й левом, а також місцина, де, за переказами, Іван Франко зустрічався з Уляною Кравченко.

Вхід: безкоштовно, є добровільні пожертви. P.S. Перед тим, як їхати до Бібрки, необхідно зателефонувати за номером 067-570-0033 й повідомити про візит.

Львівське Опілля – територія за 30 км на південний схід від обласного центру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів