«Фестиваль Параджанова» пройде у Львові втретє

12:30 15 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

19-24 серпня на Левандівці у Львові триватиме ІІІ «Фестиваль Параджанова: місце правди».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Фестиваль Параджанова» наповнять перегляди кінофільмів, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії, майстер-класи для дорослих і дітей та святковий концерт. Традиційною локацією фестивалю є відокремлений індустріальний і водночас історичний район Львова – Левандівка, де розташована вулиця Параджанова».

«Упродовж шести фестивальних днів у культурно-мистецькому центрі «Супутник» триватиме виставка, присвячена Параджанову. Як завжди, на фестивалі буде багато зустрічей, лекцій та дискусій з кінознавцями, істориками мистецтв, запрошено кінорежисера Романа Балаяна, сценариста та кінокритика Сергія Тримбача, мистецтвознавицю Діану Клочко, академіка Сидора Кіраля», – поінформували також у міськраді.

Кінопрограма просто неба у Левандівському парку, окрім фільмів самого Сергія Параджанова та творів про нього, міститиме шедеври українського кіно. На «Фестивалі Параджанова» відбудеться також презентація фільму «Серце матері» В’ячеслава Бігуна.

Літературні читання, майстер-класи, дискусії, вільний мікрофон, перформанс за участю Влодка Кауфмана та інші події чекатимуть гостей фестивалю у спеціальній програмі «Буква Правди» від офісу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО». Гостей фестивалю чекають також театральні імпрези, серед яких: покази театру тіней, «живі колажі», майстер-класи та цілий «Вечір Театру».

Упродовж фестивалю на Левандівці будуть виступати музичні колективи, які грають у різних стилях, для яких творчість є важливою. На завершення фестивалю планується великий концерт до Дня Незалежності України.

Новим напрямком сучасної культури, представленим на третьому «Фестивалі Параджанова» на Левандівці стане електронна музика. «Poison Clan» не лише презентуватиме майстер-класи й «dj-сети», а й долучаться до святкового концерту.

У небо над фестивалем знову підніматиметься повітряна куля від Галицького товариства повітроплавців, адже територія Левандівського парку на початку ХХ століття слугувала першим Галицьким летовищем. Окрім того, на фестивалі буде вдосталь майстер-класів для дорослих та дітей. Тут можна буде навчитись колажу, аргентинському танго, стоп-моушен, співу, майстерки з дерева та інше. Вхід на всі заходи — безкоштовний!

«Фестиваль Параджанова» – це проект-колаж, присвячений постаті культового режисера, який з допомогою різних жанрів переосмислює творчість Сергія Параджанова. більше подробиць – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів