Фестиваль архітектури й мистецтв «Вежа» вдруге пройде у Львові

12:00 24 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

27 червня у Львові розпочнеться міжнародний фестиваль архітектури та мистецтва «Вежа», який триватиме до 3 липня.

Про це повідомили в понеділок, 24 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Вперше цей фестиваль відбувся минулого року і був присвячений 110-річчю від часу створення першого громадського об’єднання архітекторів у нашому місті.
Минулорічний фестиваль зібрав велику кількість відвідувачів та гостей з усієї України і світу та став помітною подією в культурно-мистецькому житті не лише Львова».

«Цьогоріч фестиваль носитиме назву «Де?Конструкція» і буде присвячений темі пошуку конструктивного діалогу поміж мистецтвами. Він отримав рівень міжнародного і розширив як географію, так і свої мистецькі горизонти», – поінформували також у ЛМР.

«У рамках фестивалю будуть заходи приурочені 140-річчю Казимира Малевича, 100-річчю з дня смерті Івана Левинського, дискусія на тему «Місто і Спадщина». Організацію йестивалю підтримує як Львівська міська рада, так і Львівська обласна державна адміністрація. До організації також долучаються Спілка дизайнерів України, Національний університет «Львівська політехніка», Львівська академія мистецтв та інші мистецькі інституції Львова та Львівщини», – розповіли: також у ЛМР.

«Фестиваль буде проходити у декількох локаціях Львова та області. Основним осередком свята стане новостворений Центр архітектури дизайну та урбаністики «Порохова вежа» на вулиці Підвальній, а також події фестивалю будуть проходити у Інституті архітектури НУ «Львівська політехніка», Національному лісотехнічному університеті, Свірзькому замку тощо», – повідомили також у ЛМР.

Голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Богдан Гой розповів: «У рамках фестивалю відбудуться архітектурний кінофестиваль (конкурс-перегляд архітектурних відеопрезентацій від провідних архітекторів України), інтелектуальні круглі столи на тему Фестивалю, виставка кращих дипломних проектів архітектурних навчальних закладів Львова і художніх інсталяцій мистецьких інституцій міста, проектний семінар (макетний ворк-шоп), архітектурні квести по Львову, робота журі та оголошення результатів Всеукраїнського архітектурного конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України», а також будуть авторські лекції, екскурсії новобудовами Львова, святкування дня Архітектури України з великим мистецьким заходом на відкритій сцені біля Порохової вежі та багато інших цікавих подій».

«Урочисте відкриття фестивалю – 28 червня о 11:00 у Пороховій вежі на вулиці Підвальній Організатор фестивалю – Львівська спілка архітекторів (Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів України)», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів