Дні Львова в Кракові повністю представлені кримськотатарською культурною програмою

23:51 20 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: krymr.org

Львів зараз фактично стає центром розвитку кримськотатарської культури.

Представник організації «КрымSOS» у Львові Алім Алієв повідомив сьогодні, 20 червня: «Цього року дні Львова в Кракові повністю представлені кримськотатарської культурною програмою: майстер-класами з кераміки і гончарства, розпису хною, малюванням технікою «батік», виступами танцюристів ансамблю «Qirim», і етно-джазовим концертом Ельвіри Саріхаліл і тріо Усеіна Бекірова. Львів зараз фактично стає центром розвитку кримськотатарської культури, тому що у себе на батьківщині – в Криму, сьогодні практично неможливо зробити». 

Організаторами заходу виступають Львівський і Краківський міськради, ініціатива «КрымSOS», кримськотатарський культурний центр «Кримський будинок у Львові». А на початку червня фестиваль кримськотатарської культури і мистецтва відбувся в Гданську. Його жителі могли познайомитися з культурою і мистецтвом кримськотатарського народу.

У рамках фестивалю виступали кримськотатарські співаки, виконували національні танці, також були представлені гончарні та ювелірні вироби. Про це повідомили сьогодні, 20 червня, на сайті «Крим. Реалії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів