Дівчата з фрік-кабаре «Dakh Daughters» закликали львів’ян не відвертатися від біженців з Донбасу (відео)

14:35 5 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

Квитки на концерт фрік-кабаре «Dakh Daughters» у Національному драматичному театру імені Марії Заньковецької були продані за тиждень до нього.


Відео: «Tajtra»

4 листопада у Львові на сцені Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької вдруге за півроку виступили дівчата із фрік-кабаре «Dakh Daughters». «На виступ квитки усі були продані за тиждень до початку, тож ми плануємо організувати додатковий концерт – 17 грудня», – каже організатор гастролей Святослав Роман.

Концерт у Львові затримали на 40 хвилин. Виступ фрік-кабаре розпочало піснею «Donbass». Нею і закінчили на біс свій майже тригодинний виступ.

Дівчата на сцені кілька разів перевдягалися, змінювали образи, танцювали та жестикулювали. Шоу доповнював відеоряд на великому екрані із нарізками фотографій та відео.

У програму увійшли старі та нові хіти гурту – «Візьми» на слова Сергія Жадана, «If» Редьярда Кіплінга, «Гамлет-машина» Ганса Мюллера, «Моє море», «Ганнуся». Вперше заспівали пісню про біженців із Сходу.

В перерві між піснями дівчата зверталися до публіки із закликами не відвертатися від біженців із Донбасу, підтримувати їх, бо це наша земля і наші люди. Зі Львова «Dakh Daughters» почали свій тур обласними центрами Західної України. Після міста Лева у їхньому графіку – Чернівці (6 листопада), Тернопіль (7 листопада) та Івано-Франківськ (8 листопада).

«Dakh Daughters» – це новий проект засновника театру «Дах», продюсера і режисера Влада Троїцького. Критики охрестили «Dakh Daughters» головним культурним відкриттям останніх років, феноменом української культури. Дівчата характеризують свій стиль як «фрік-кабаре».

Про це повідомила сьогодні, 5 листопада, львівський кореспондент київської «Газети по-українськи» Ольга Швед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів