Діти закликатимуть у Львові весну в Шевченківському гаю

10:15 13 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

17 березня з 13.00 до 17.00 у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) відбудеться «Закликання весни».

Про це повідомили в середу, 13 березня,в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Одним із найдавніших звичаїв нашого народу є зустріч весни. Її починали закликати уже з 9 березня – у день, який у народі називали Сорочини. Звичайно ж, весняного тепла найбільше чекала малеча. Діти брали в долоні пташок-жайворонків, яких їм випікали батьки, вибігали на вулицю і «весну кликали». Молодь та підлітки у той час водили гаївки, хороводи, співали пісень. А співати їх треба було якомога голосніше – щоб заклик був почутий!»

«Музей, зберігаючи традицію, запрошує поринути у світ давніх звичаїв та забав. У програмі – ігрове дійство «Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо» (загукування-закликання весни, водіння гаївок, забави та конкурси), виставка пташок із Львівського міського еколого-натуралістичного центру, майстер-класи – виготовлення пташок із тіста, виготовлення пташок із паперу за технікою «Орігамі», гра на народних інструментах, відеофільм «Цікавинка про пташинку», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів