«День Батяра» продовжили у Львові до 4 травня

17:10 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У прес-службі міської ради повідомили в середу «Щоденному Львову»: «1-4 травня у на площі Музейній (біля Домініканського собору) збираються усі, хто хоче більше дізнатися про батярів, стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 29 квітня, «Щоденному Львову»:

«Святкування «Дня Батяра» у Львові продовжено ще на один день. Отож, 1-4 травня у Львові на площі Музейній (біля Домініканського собору) збираються усі, хто хоче більше дізнатися про батярів, стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття, разом відсвяткувати «День Батяра» у Львові.

Директор свята Андрій Сидор зазначив із цього приводу: «На численні прохання наших гостей ми вирішили продовжити фестиваль ще на один день. Виставка ретро-автомобілів, ретро «Fashion Market», батярська канцелярія та бетонний завод, майстер-класи батярських танців, безкоштовна екскурсія нетривіальними місцями міста Лева та багато іншого – свято запам’ятається кожному». 

Усе про батярів знають лише самі батяри. Відтак, 1 травня о 14.00 на другому поверсі у Львівській свічковій мануфактурі відомі батяри Петро та Іван Радковці проведуть відкриту лекцію про історію батярства у Львові.  2 травня відвідувачі свята мають змогу взяти участь у першому львівському ретро-велопроменаді «Батяри на роверах», що об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди.

Організатори сподіваються, це стане щорічним дійством та своєрідною присвятою львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Старт – о 13.00 на площі Музейній.

У програмі велозаїзду: майстер-клас з лінді-хоп та соло-джаз, вивчення всесвітньо відомої лінійки Шим Шам, нагородження кращого чоловічого та жіночого образу, пікнік та чаювання, кіно у парку, виставка раритетних велосипедів, фотостінка, а також  ігри у петанг та крикет. Для участі необхідно зареєструватись (http://www.roverchic.com/tweedrun/). 

Зазначимо, що на День батяра у Львові кожен може стати батяром та отримати батярське посвідчення. Організатор: компанія «ДікАрт». Оновлена програма свята тут: http://www.batyar.lviv.ua/».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів