Богоявлення об’єднає християнські конфесії Львова

09:00 12 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У суботу, 19 січня, на свято Богоявлення, перед входом у міську раду на площі Ринок традиційно відбудеться щорічний чин освячення води за участю духівників усіх християнських конфесій Львова.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «До спільної молитви та колядування запрошують усіх мешканців та гостей Львова, які зможуть взяти додому освячену воду. У суботу, 19 січня, о 13.00 на площі Ринок розпочнеться вітання колядками львівських хорів, а о 13.30 – загальноміський екуменічний мелебень та освячення води за участю духовенства усіх християнських конфесій міста».

Цього року, відповідно до графіку, чин освячення води очолить митрополит Львівський і Сокальський Православної церкви України – високопреосвященний владика Димитрій (Рудюк), який зазначив: «Дуже гарною традицію у нашому місті є загальноміське велике освячення води у свято Хрещення Господа нашого Ісуса Христа. Це добре, що ми, християни різних конфесій, які з’єднанні вірою у Святу Тройцю, маємо можливість в таке велике свято єднатися біля купелі з водою. Ця подія особливо важлива в час, коли ми піднесено святкуємо подію величезного історичного масштабу – отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України. Для нас, українців, у нинішній час, як ніколи, потрібне єднання. І я переконаний, що ця справа буде сприяти досконалій єдності в суспільстві. Тому запрошуємо всіх, хто має можливість прийти цього дня на площу Ринок і взяти участь в українському народному таїнстві Йорданського Водосвяття».

Керівник департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко повідомив: «Щороку на площі Ринок ми встановлюємо великий резервуар для освячення води — тому її буде достатньо для усіх охочих. Перед тим, як освятити, фахівці проведуть лабораторні дослідження цієї джерельної води, тож вона буде якісною. Відтак, усі львів’яни та гості нашого міста зможуть набрати собі води та принести у свої домівки».

«У зв’язку із проведенням святкових заходів з нагоди Водохреща, з 13.00 до 14.30 трамваї №1, №2 та №9 курсуватимуть за частково зміненим маршрутом», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів