Богослужіння 7 січня у Києво-Печерській Лаврі буде з особливими заходами безпеки: що заборонено

21:49 6 січня 2023 р.

Фото до новини

О 9.00 7 січня вперше в українські історії предстоятель ПЦУ має відслужити Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі. Десятиліттями вона була головним храмовим комплексом УПЦ МП.

Про історичне святкове богослужіння інформує ПЦУ, пише Dailylviv.com.

"Маємо гарну новину: Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить в Успенському соборі Лаври.

З Божою допомогою, завдяки суспільній підтримці та розумінню з боку держави нарешті відбудеться ця історична подія",- йдеться в повідомленні.

В ПЦУ зазначають, що з боку правоохоронців будуть вживатися заходи безпеки, до яких просять ставитися з розумінням. Зокрема так само як під час служіння Вселенського Патріарха у Святій Софії у серпні 2021 р., для запобігання можливим провокаціям буде заборонено внесення на територію Верхньої Лаври їжі, води та напоїв, парасоль та інших подібних предметів.

Всі, хто бажає взяти участь у богослужінні та молитві, повинні мати при собі посвідчення особи.

"Тож 7 січня о 9:00 запрошуємо українських вірних на святкове богослужіння та спільну молитву до святині нашого народу – Києво-Печерської лаври. Слава Богу за все!" - наголосили в ПЦУ.

Києво-Печерська Лавра може перейти в користування ПЦУ: зроблено перший крок

СБУ починає виганяти русскій мір з Києво-Печерської лаври

РНБО запровадила санкції проти керівника Києво-Печерської Лаври та екснардепа Новинського

Що шукає СБУ у Києво-Печерській лаврі (доповнюється)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів