Бандуристки Львівської філармонії отримали звання «Заслужений артист України»

18:50 24 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської ОДА Олег Синютка вручив у неділю, 24 березня, від імені Президента України відзнаки звання «Заслужений артист України» солістам Львівської національної філармонії – квартету бандуристок «Львів’янки».

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА. «Звання «Заслужений артист України» отримали за значний особистий внесок у державне будівництво, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю солістка-інструменталістка Оксана Коломієць, Олена Ніколенко, Леся Стефанко та солістка Ірина Плахтій – члени Національної спілки кобзарів України, лауреати Міжнародних та Національних конкурсів, випускниці Львівської музичної академії імені Миколи Лисенка», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Репертуар колективу – дуже різноманітний за жанрами та стилями. Виконують класичну, сучасну та популярну музику, а також український фольклор і навіть джаз. «Львів`янки» співпрацювали та співпрацюють з багатьма колективами та творчими особистостями. Неодноразово брали участь у творчих вечорах музикантів, поетів, художників та громадських діячів України. Перебували з гастрольними поїздками у Польщі, Німеччині, Австрії, Угорщині, Фінляндії та Чехії», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів