Артисти з Львівщини привезли на Луганщину шопку, «Наталку Полтавку» та подарунки

21:58 22 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, на центральній площі міста Сіверськодонецьк урочисто встановлено різдвяну шопку, виготовлену майстрами художнього професійно-технічного училища смт Івано-Франкове Яворівського району.

У прес-службі ЛОДА повідомили у вівторок «Щоденному Львову»: «Завдяки налагодженій тісній співпраці очільників Львівської і Луганської областей Юрія Турянського та Геннадія Москаля, 19 грудня, в День Святого Миколая, на центральній площі міста Сєвєродонецьк Луганської області урочисто встановлено різдвяну шопку, виготовлену майстрами художнього професійно-технічного училища смт Івано-Франкове Яворівського району». У повідомленні також конкретизують:

«Близько чотирьохсот дітей, які приїхали на свято Миколая у Сєвєродонецьк із підконтрольної Україні території, переглянули вертепне дійство у постановці Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича. Окрім того, малеча отримала в подарунки від львів'ян солодощі та національні сувеніри.

Також в рамках гастрольного туру, трупа Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича з великим успіхом презентувала для мешканців міст Рубіжне та Сєвєродонецьк виставу «Наталка Полтавка» за п'єсою Івана Котляревського. Зворушливим моментом було спільне виконання Державного Гімну України після закінчення вистави.

Від імені очільника області Юрія Турянського львівські актори передали в подарунок вихованцям школи №46 м. Щастя, якою опікується Львівська ОДА, портрет Тараса Шевченка. Голова Луганської ОДА Г.Москаль подякував делегації Львівської області за чудове свято та висловив надію на подальшу співпрацю між областями.

«Це свято – доказ того, що схід і захід разом, що Україна – єдина. Щиро вітаю вас зі святом святого Миколая. Успіхів Вам і найголовніше – миру», – сказав Геннадій Москаль».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів