31 грудня та 1 січня в храмах Львова відбудуться Літургії й подячні молебні.

16:38 31 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки отця Степана Суса в інтернет-мережі «Facebook»

У прес-службі ЛМР повідомили в середу «Щоденному Львову»: «Напередодні Нового року 31 грудня 2014 року та вже 1 січня 2015 року в храмах Львова відбудуться Літургії та подячні молебні. Духовенство і миряни складатимуть подяку за прожитий рік та проситимуть благословення й миру на рік наступний».

У прес-службі ЛМР повідомили в середу «Щоденному Львову»: «Напередодні Нового року 31 грудня 2014 року та вже 1 січня 2015 року в храмах Львова відбудуться Літургії та подячні молебні. Духовенство і миряни складатимуть подяку за прожитий рік та проситимуть благословення й миру на рік наступний». У повідомленні також конкретизують:

«Зокрема, сьогодні, 31 грудня, о 21.00 подячна літургія відбудеться у Гарнiзонному храмi святих верховних апостолiв Петра i Павла (вул. Театральна, 11). У храмі Покрови Пресвятої Богородицi УГКЦ (вул. Личакiвська, 175) передноворічне богослужіння розпочнеться о 22.00. 

У храмi Рiздва Пресвятої Богородицi УГКЦ (проспект Червоної Калини, 70) Божественна Літургія напередодні Новорічної ночі запланована на 21.30. Отець Орест Фредина, настоятель церкви повідомив також:

«Цей рiк був важкий для нас, однак є така мудрiсть: «Бог значно швидше простягне допомогу до рук, якi в молитвi, нiж у руки, якi пiдпирають голову». Тому нам слiд усiм зiбратись, щоби подякувати Господу за все, що робить для нас, та звернутись до нього з молитвою-проханням про спокiй та мир для нас усіх».

Родинна молитва у Новорічну Ніч відбудеться у Покровському храмі УАПЦ (вул Щирецька, 36). Літургія розпочнеться сьогодні, 31 грудня, о 22.30, а Новорічний молебень – кілька хвилин після півночі. У парафії. зазначають також: «Під час молитви проситимемо одним серцем і єдиними устами у Господа Бога благословення провести цей рік і багато років після цього в мирі та злагоді».

Молебень перед початком Нового року відбудеться 31 грудня о 17.30 і у Свято-Георгіївському кафедральному храмі УПЦ (вул. Короленка, 3). У перший день 2015 року о 10.00 Божественна лiтургiя за щасливий Новий рiк відбудеться в Архикатедральному соборi св. Юра УГКЦ (пл. св. Юра, 5).

Також 1 січня після Літургії близько 10.00 буде звершено Новорічний молебень у Свято-Покровському кафедральному Соборі УПЦ КП (вул. Грушевського, 2). Відправу молебню очолить проректор ЛПБА протоієрей Михайло Сивак. У Княжому храмі святителя Миколая Чудотворця УПЦ КП (вул. Б. Хмельницького, 28а) 1 січня 2015 року о 8.00 год. відбудеться Божественна Літургія, а після завершення (близько 9.00 год.) передбачений подячний новорічний молебень. Відправу звершать соборно всі священики храму на чолі з настоятелем протоієреєм Володимиром Хрептаком і благочинним Львівського благочиння протоієреєм Ярославом Дудою.

А у Вознесенському храмі УПЦ КП м. Львова (на розі вулиць Любінської та Виговського) 1 січня о 8.00 год. відбудеться Божественна Літургія з додаванням особливих прохань з нагоди початку нового року. Новорічний молебень запланований на неділю, 4 січня. Прес-секретар Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП Лука Карпюк також зазначив:

«Загалом у львівських храмах УПЦ КП звершення особливих Новорічних богослужінь, зокрема молебнів, залежить від парафіяльної традиції: в одних храмах такі молебні відбуваються на початку суспільного нового року, 1 січня, в інших – на початку нового року згідно календаря Церкви Східної традиції, за так званим старим стилем, – 14 січня, у день пам'яті святителя Василія Великого. Єдиного правила тут нема.

Зрештою, головне - подякувати Богові за ще один прожитий рік. Тому, звісно, важливо, щоби християни брали участь у таких новорічних богослужіннях».

Тож у П’ятницькому храмі (вул. Богдана Хмельницького, 77) новорічний молебень відбудеться 14 січня ввечері, о 17.00 год., а в Академічному храмі ЛПБА (вул. Лисенка, 43) – вранці 14 січня після завершення святкової Літургії. Деталі: Духовна велич Львова velychlviv.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів